• onze waardering

Greenfeast 50x snel & vega - Nigel Slater RECENSIE

Recensie: Greenfeast 50x snel & vega - Nigel Slater

Zijn jouw goede voornemers om gezonder te eten of misschien zelfs vegetarisch? Maar wil je niet te lang in de keuken staan? Dan is Greenfeast 50x snel & vega van Nigel Slater een aanrader!

Dit kleine, groene boekje bevat 50 recepten die helemaal vegetarisch zijn en die volgens Nigel Slater in een handomdraai op tafel staan. De cover van dit kookboek verraad niet veel. Als je het boek openslaat blijkt al snel dat Nigel de aandacht vooral bij zijn recepten wil houden. Er is geen inleiding of voorwoord, geen pagina’s met handige tips of ingrediënten die je in je voorraadkast zou moeten hebben. Helemaal niks, je ontdekt direct het eerste recept. Wel is er een indeling gemaakt, namelijk die van lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten.

De vormgeving van Greenfeast 50x snel & vega is simpel, maar doeltreffend. De recepten hebben elk een eigen spread, met de beschrijving op de ene pagina en een afbeelding van het eindresultaat op de andere. De ingrediëntenlijstjes zijn over het algemeen kort en het valt op dat het veelal ingrediënten zijn die je waarschijnlijk al in huis hebt, of die in ieder geval goed verkrijgbaar zijn in de plaatselijke supermarkten. Als ik aan vega recepten denk, dan moet ik eerlijk toegeven dat er niet direct de meest spannende recepten oppoppen. Maar Nigel Slater weet mij te inspireren. Recepten als bruschetta met tomaten-ceasersalade, cannelloni met asperges of gesloten appelvlaai. Het zijn allerlei recepten die je in de basis waarschijnlijk al kende, maar waar Nigel een leuke twist aan heeft gegeven.

Tijd om aan de slag te gaan. Als eerst maakte ik broccoli met oestersaus en gember. Normaal gesproken zou ik bij een wokgerecht kip of rundvlees gebruiken, maar doordat er zulke sterke smaken in dit recept worden gebruikt, miste ik het totaal niet. Zo gebruik je koriander, zwarte peper, knoflook, gemberwortel en oestersaus. Door de broccoli knapperig te houden heeft het gerecht een lekkere bite, samen met de rijst die goed vult. Prima gerecht!

Nu is het niet zo moeilijk om je ontbijt vegetarisch te maken, maar als het aan Nigel Slater ligt kun je er ook een feestje van maken. Toen ik dit recept voor briochetoast met aardbeien en mascarpone tegenkwam liep het water mij al in de mond. Of het echt gezond is? Waarschijnlijk niet voor elke dag, maar in het weekend is het zeker een feestje op je bord.

Voor wie aan de slag wil gaan met minder vlees eten en inspiratie wil opdoen voor vegetarische maaltijd, voor diegene is Greenfeast 50x snel & vega een absolute aanraden. Voorop mijn kookboek stond dat het boek slechts €10,- kost, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Recensie: Greenfeast 50x snel & vega - Nigel Slater

Greenfeast - lente, zomer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Greenfeast: lente - zomer is het eerste deel van een bijzonder tweeluik; snelle, door het seizoen geleide groenteboeken van Nigel Slater. Het is een levendige en vrolijke verzameling van de gerechten die Nigel aan
  het einde van de dag eet. Meer dan 110 eenvoudige, prachtige recepten voor de lente en de zomer, elk met verschillende variaties, die binnen 30 minuten op tafel staan.

  Greenfeast: lente - zomer is perfect voor mensen die minder vlees willen eten, maar geen concessie willen doen qua smaak of kookgemak. Van gebraden lentegroenten met pindasaus tot rijst, tuinbonen en asperges, of perziken met bramen en ijs, Greenfeast is voor iedereen die dagelijks inspiratie wil voor snelle, plantaardige maaltijden.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste tweedehands boekenwinkels in Engeland volgens The Guardian

 • Populaire boeken die in juni 2021 verschijnen

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen