• onze waardering

Recensie: Fast Food RECENSIE

Recensie: Fast Food - Sandra Bekkari

Na een drukke dag op school of op je werk heb je meestal geen zin om nog lang in de keuken te staan, toch? Sandra Bekkari biedt hiervoor de perfecte oplossing met haar nieuwste kookboek Fast Food.

Met Fast Food wil Sandra bewijzen dat gezond koken ook snel kan. Dit kookboek bevat 80 recepten die je over het algemeen in minder dan een half uur op tafel hebt staan. Laten we beginnen met de vormgeving. De cover van het boek doet fris en speels aan dankzij de lichtblauwe en gele kleuren. Op de achterkant geeft Sandra je een voorproefje van de recepten en die zien er goed uit! Als dit binnen een half uur op tafel staat, probeer ik ze graag uit.

Waar sommige kookboeken direct focussen op de recepten, neemt Sandra Bekkari de tijd om je eerst wat tips mee te geven voordat je aan de slag gaat. Zo leer je aan de hand van een paar recepten hoe je een weekplanning kunt maken en in het weekend alvast een aantal gerechten kunt preppen. Bijvoorbeeld door een saus alvast klaar te maken, of een schotel te maken die alleen nog maar de oven in hoeft. Erg handig! Ook deelt ze tips over de houdbaarheid van ingrediënten en nog veel meer.

Dan de recepten. De vormgeving is ook hier weer kleurrijk, fris en modern. Alle recepten zijn vergezeld door een prachtige foto, erg mooi gestyled. De ingrediëntenlijstjes zijn kort, met veelal simpele ingrediënten. En zoals de titel beloof is het fast food. Uit de beschrijving haal ik niet direct aanwijzingen van onderdelen die je vooraf zou kunnen maken, zoals beschreven voorin het boek, maar misschien is dat een kwestie van uitproberen.

Tijd om aan de slag te gaan. Als eerste maakte ik het allereerste gerecht uit het boek, namelijk de mokkashake met chocolade. Dit is een shake gemaakt van haverdrink, havermout, medjouldadels, koffie, cacaopoeder, Griekse yoghurt en pure chocolade. Het recept is simpel en snel, ideaal voor een ontbijtrecept. De smaak was ook goed, alleen vond ik de structuur geen succes. Doordat je havermout gebruikt, ondanks dat je het even moet laten wellen, krijgt de drank een beetje een korrelige structuur die droog aanvoelt in je mond. Misschien zou het beter zijn om deze drank vooraf te zeven, maar omdat het vrij dik is weet ik niet of dit mogelijk is. Binnenkort nog maar eens proberen.

Dan het tweede gerecht, namelijk groene asperges met gerookte zalm en Franse dressing. Hoe lekker klinkt dat! Ook voor dit gerecht worden slechts een handjevol ingrediënten gebruikt, maar het resultaat is erg lekker. In plaats van gerookte zalm grilde ik een stuk zalm, maar beide is mogelijk. Het is een vers gerecht, in 20 minuten op tafel (of zelfs nog sneller) en bomvol vitamines en mineralen. Topgerecht!

Ik kan niet anders dan dit kookboek aanbevelen. De recepten zijn simpel, maar lekker; snel, maar zien er uit als een plaatje. Voor iedereen die begint met koken zou Fast Food van Sandra Bekkari ook heel geschikt zijn, omdat je voorafgaand aan de recepten zoveel leert over voeding en koken. Of leuk om cadeau te doen. Snel aan de slag dus met Fast Food!

Recensie: Sandra Bekkari - Fast Food

Fast Food

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sandra Bekkari is zonder twijfel Vlaanderens meest bekende voedingsdeskundige. Met de boekenreeks "Nooit Meer Diëten', een eigen kookprogramma en haar Sana 7-stappenplan inspireerde ze heel wat mensen om de meest stralende versie van zichzelf te worden. Meer dan 500.000 keer gingen haar boeken reeds over de toonbank, om nog maar te zwijgen over het aantal keer haar gerechten dagelijks worden klaargemaakt.
  Met Fast Food bewijst Sandra de lezer nogmaals dat gezond koken ook snel kan en dat het een haalbare kaart is voor iedereen. En neem Fast Food gerust letterlijk, want met dit boek zal "geen tijd' niet langer een excuus zijn. De 80 snelle recepten staan in een handomdraai op tafel en geven jou de kans om écht te genieten.
  Dit boek doet wat het belooft : meer tijd voor jezelf, je gezin én voor die fantastisch lekkere maaltijd die voor je neus staat…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen