• onze waardering

Leef met het seizoen - Natascha Boudewijn RECENSIE

Recensie: Leef met het seizoen - Natascha Boudewijn

In samenwerking met het tijdschrift Seasons schreef Natascha Boudewijn een moderne interpretatie van een kookboek. Leef met het seizoen gaat, zoals de ondertitel al doet vermoeden, niet alleen over koken. Natascha Boudewijn is niet alleen kookboekauteur, ze is ook natuurtherapeut, vegetarische chef en fotograaf.

In Leef met het seizoen wordt gekookt, kennis gedeeld en worden inspirerende beelden ter ondersteuning gebruikt. Het boek is prachtig vormgegeven, wat het een plezier maakt om er doorheen te bladeren. De foto’s zijn gedrukt op mooi, glanzend papier waardoor de natuurlijke boodschap nog beter over komt. Boudewijn inspireert vooral met het buitenleven, haar boodschap is de kracht van de natuur. De recepten zijn opgedeeld per seizoen (Keltische seizoenen), waardoor de lezer echt kan eten wat er op dat moment in de natuur groeit. Veel recepten hebben een wat ‘geitenwollensokken-imago’, maar dat maakt het des te leuker om te proberen. De brandnetelthee bijvoorbeeld, heeft niet direct een hip imago. Maar eerlijk is eerlijk: het zou zomaar een hip imago kunnen krijgen. De thee is makkelijk te maken, heel apart, maar zeker niet onsmakelijk. Het lukte niet helemaal om er een aantrekkelijk drankje van te maken, maar dat lag zeker niet aan de omschrijving van het recept. Die is duidelijk en eenvoudig. Dit geldt ook voor de seizoensalade met bietjes, veldsla en blauwe kaas. Een eenvoudig recept, dat geen bijzondere vaardigheden vraagt, maar wel behoorlijk goed smaakt. Een nadelig puntje aan dit boek zou dan ook kunnen zijn dat de recepten weinig bijzonder zijn, ze zijn vooral puur: het samenvoegen van pure ingrediënten tot een lekkere combinatie.

Leef met het seizoen door Natascha Boudewijn is een mooi kookboek/inspiratieboek. Een boek met prachtige foto’s, glanzende pagina’s en bijzondere recepten. De inhoud van het boek, dat sterk geïnspireerd is door Keltische jaarfeesten en belangrijke seizoenswisselingen, is bijzonder te noemen. De kennis die gedeeld wordt, over o.a. de kracht van de natuur, zal met name een specifieke doelgroep aanspreken. Voor zij die geïnteresseerd in deze kijk op natuur, leven en eten is het een prachtig boek. 

Recensie: Leef met het seizoen - Natascha Boudewijn

Leef met het seizoen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Leef met het seizoen neemt het magazine Seasons je mee naar buiten. Aan de hand van oude Keltische jaarfeesten en belangrijke seizoenswisselingen, inspireert natuurtherapeut, veggie-chef en fotograaf Natascha Boudewijn je om dit bijzondere ritme ook in je dagelijkse leven met al je zintuigen te ervaren. Niet alleen door de lekkerste gerechten te bereiden van de verse oogst, die alle kracht uit de natuur nog in zich heeft, maar vooral ook door naar buiten te gaan. Want in de natuur vinden we de rust en de stilte die we in deze hectische wereld zo nodig hebben om het contact met onszelf te (her)vinden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen