• onze waardering

Noordkaap - Nathalie Pagie RECENSIE

Recensie: Noordkaap – Nathalie Pagie

Wanneer tien criminelen deelnemen aan een geheim experiment, komt er één van hun te overlijden. Als de wetenschappers die meewerken aan dit experiment steeds meer informatie krijgen over het doel, komen ze ook steeds meer te weten over de onderzoeksleider. Het gevaar komt van meerdere kanten, waarbij je niet weet wie je kunt vertrouwen. Zal het de deelnemers en de wetenschappers lukken om dit project na een half jaar goed af te ronden? Waarom wordt dit experiment gedaan? En zullen ze het pand heelhuids kunnen verlaten.

Noordkaap is een spannende thriller van Nathalie Pagie. Zij heeft al meerdere boeken geschreven vanuit dit genre, wat goed ontvangen wordt door de lezers. Ook Noordkaap is een prachtig boek om te lezen. Het is zeker de moeite waard!

De spanning is van begin tot eind goed te merken. Het is onduidelijk waarom dit experiment gehouden wordt. Omdat vijf van de zes wetenschappers dit doel niet weten, kan de lezer zich makkelijk identificeren met die vijf. Je weet namelijk allemaal evenveel. Als het doel beetje bij beetje duidelijk gemaakt wordt, is het lastig om in te schatten wie je kunt vertrouwen. Want ook van de andere vijf wetenschappers weet je niet waarom ze bepaalde dingen doen.

Nathalie Pagie begint Noordkaap met de vondst van een dode man. Daarna blikt het verhaal 2 weken terug en maken we het experiment vanaf het eerste uur mee. Het begin al meteen spannend en je hebt al wat voorinformatie over wat er komen gaat. Desondanks loopt het anders dan je gedacht had.

De personages worden op een goede manier neergezet. Je hebt een duidelijk beeld van de karakters, maar vanwege gedrag van de personages weet je niet alles. Dit zorgt voor extra spanning in het verhaal en houd je aan het lezen. Je wilt graag weten hoe het verhaal eindigt.

Het verhaal heeft een boeiende opbouw en blikt zo nu en dan naar verschillende personages. Hierdoor weet je niet alleen meer over alle wetenschappers en deelnemers, maar ook van de personen die achter de moordenaar aan zitten.

Noordkaap eindigt met een super spannend plot. Het heeft veel verschillende verrassingseffecten en er gebeurt van alles. Het verhaal is goed afgesloten en er blijven geen vragen over. Het verhaal is hiermee echt afgerond.

Nathalie Pagie heeft met Noordkaap wederom een spannende thriller neergezet. Het is van begin tot eind boeiend, waarbij het vooral lastig is om te ontcijferen wie je kunt vertrouwen. De personages in het verhaal worden op een duidelijke manier neergezet. Je leest over iedereen wel een stuk achtergrondinformatie en hun kant van het verhaal. Het verhaal heeft een adembenemende plot, waarbij je soms echt op het puntje van je stoel zit om te lezen of bepaalde personen het overleven. Het verhaal is niet voorspelbaar, er gebeuren ook dingen die je van te voren niet zou kunnen bedenken. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

Recensie: Noordkaap – Nathalie Pagie

Noordkaap

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als het bevroren lijk van een man wordt gevonden in Hammerfest, Noorwegen, staat de politie voor een raadsel. Niemand weet wie hij is en in het lichaam worden sporen aangetroffen van een stof die in Europa niet voorkomt. Het gaat om ibogaïne, een extract uit de wortels van een plant uit West-Afrika. Zodra hoogleraar Aage Haugen dit hoort, gaan bij hem de alarmbellen af. Hij heeft ooit onderzoek gedaan in West-Afrika en kent de risico's van de stof maar al te goed.

    Haugen gaat op onderzoek uit en belandt op de ijskoude Noordkaap, waar in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaatsvindt, met tien topcriminelen in de hoofdrol.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen