• onze waardering

Blijf bij mij - Emma Anna RECENSIE

Recensie: Blijf bij mij - Emma Anna

Hannahs hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan. Toch weet Hannah haar leven weer op te pakken. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert alles wat er is gebeurd in het verleden een plekje te geven.

Luc is getrouwd en staat op het punt om vader te worden. Alle stress die hierbij komt kijken is niet goed voor zijn gezondheid en gemoedstoestand. En dat heeft maar één oorzaak: een leven zonder Hannah.

Wanneer Luc en Hannah weer met elkaar worden geconfronteerd, blijken ze meer naar elkaar te verlangen dan ze zich hebben wijsgemaakt. Kunnen Hannah en Luc samen gelukkig worden? En kan dit ook als buitenstaanders roet in het eten willen gooien?

In Blijf bij mij gaat het verhaal van Hannah en Luc verder waarvan je in Kom naar huis het gevoel had dat het verhaal van deze twee nog niet voorbij was. Blijf bij mij is een aangrijpend verhaal dat gaat over onvoorwaardelijke liefde, huiselijk geweld, vervelende exen en weer durven houden van jezelf.

In Kom naar huis kon je lezen dat de personages van Hannah en Luc zich sterk ontwikkelden. In Blijf bij mij gaat deze ontwikkeling verder.

Emma Anna heeft met Hannah een prachtig personage neerzet dat erg strijdlustig is en het niet toelaat om haar verleden in de weg te laten zitten van haar geluk. Hannah werd vroeger mishandeld, maar probeert toch wat van haar leven te maken en boven haar gewelddadige ex Noud te staan. Ze heeft Noud verlaten en vecht voor een eigen leven. In Blijf bij mij lees je dat Hannah haar leven drastisch heeft veranderd na haar breuk met Luc. Maar je leest ook hoe Hannah haar verleden met Noud een plekje probeert te geven door in gesprek te gaan met een psycholoog.  Als lezer maak je die ontwikkeling van Hannah mee. Ze ziet nu in dat ze er zelf echt wel mag zijn, ondanks dat ze zichzelf lelijk voelt en ze nog steeds dat stemmetje van Noud hoort in haar hoofd. Het is heel mooi om te lezen hoe Hannah hierboven gaat staan. Hannah bouwt een nieuw leven op waarin ze haar eigen keuzes maakt en haar eigen mening weer durft te hebben. 

Als lezer merk je ook dat het karakter van Luc in dit boek enorm is ontwikkeld. Het is geen onvolwassen rokkenjager meer. Luc is volwassen geworden, maar ook hopeloos verliefd. Hij houdt enorm veel van Hannah en heeft er alles voor over om haar gelukkig te zien.

Beide personages houden zielsveel van elkaar en hebben hun eigen geluk ervoor over om de ander gelukkig te zien. Het is mooi om te lezen hoe twee mensen die enorm veel van elkaar houden, en veel obstakels moeten overwinnen, zo enorm voor elkaar vechten. Zeker ook omdat Luc vader is geworden en er een kleintje in het spel is.

De ontwikkelingen die zowel Hannah als Luc meemaken maakt het verhaal heel sterk. Vooral het personage van Hannah weet je als lezer echt te raken. Niet alleen door het verhaal en het karakter, maar ook door haar emoties en hoe ze probeert zichzelf terug te vinden. Emma Anna heeft met Hannah een personage weten te creëren waarmee je echt meeleeft en die onder je huid kruipt.

Emma Anna heeft zichzelf met Blijf bij mij weer overtroffen. Het verhaal is zo meeslepend dat je het boek gewoon niet naast je neer kan leggen. Vanaf de eerste bladzijde zit je weer helemaal in het verhaal. Blijf bij mij leest ontzettend vlot weg en voor je het weet ben je alweer halverwege. Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere. Blijf bij mij is dan ook allesbehalve voorspelbaar.

Zorg er wel voor dat je eerst Kom naar huis hebt gelezen voordat je aan Blijf bij mij begint. Anders is de verhaallijn moeilijk te begrijpen.

Wat ik zo bijzonder vind aan Emma Anna, is dat ze de dingen zo weet te schrijven dat je de gevoelens van de personages ook zelf voelt. Je voelt het verdriet van Hannah en Luc, maar ook hun woede, angst, liefde en de vlinders in hun buik. Zelden heb ik zo verlangt naar een vervolg op een boek.

Blijf bij mij van Emma Anna is een prachtige roman met veel diepgang. Het is ongekend hoe goed deze Nederlandse schrijfster de gevoelens van haar hoofdpersonages op de lezer over kan brengen. Het is een erg verrassende roman die je in een ruk uit wilt lezen. Zorg ervoor dat je een doos tissues naast je klaar hebt liggen en laat je meeslepen door dit prachtige liefdesverhaal.

Recensie: Blijf bij mij - Emma Anna

Blijf bij mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hoewel Hannah's hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
    Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
    Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen