• onze waardering

Droom van mij - Jennifer Armentrout RECENSIE

Recensie: Droom van mij - Jennifer Armentrout

Wie Jennifer Armentrout kent, kent zeker ook de Wacht op Mij serie, waar de novelle Droom van Mij onderdeel van is. Ondanks dat dit boekje onderdeel is van een serie, leent het uitstekend als op zichzelf staand boek en ook als mooie eerste kennismaking met het werk van Jennifer Armentrout.

Abby wordt slachtoffer van een misdaad en komt hierdoor oog in oog te staan met haar jeugdliefde Colton. Ze ontdekt dat haar gevoelens voor hem onveranderd zijn, maar eigenlijk heeft Abby na de dood van haar man helemaal niet meer aan relaties gedacht. En waarom zou Colton uberhaupt op haar vallen? Colton daarentegen weet heel duidelijk wat hij wil. Als leider van het onderzoek naar de misdaad, waar Abby getuige van was, vindt hij het absoluut geen probleem om meer tijd met haar door te brengen...

Droom van mij begint gelijk spannend met een scene waarin Abby getuige is van een moord. Het doet daarbij een beetje denken aan een ander boek van Jennifer Armentrout, getiteld Een Tweede Kans. Hierin weet de auteur ook moeiteloos liefde en spanning met elkaar te combineren. Aan de ene kant de constante dreiging van een mogelijke aanslag. En aan de andere kant de broeiende liefde tussen Abby en Colton. Natuurlijk is het verhaal in zekere zin wel voorspelbaar. Als lezer weet je namelijk al dat Abby en Colton bij elkaar komen. Maar de manier waarop is uiterst goed uitgewerkt en maakt Jennifer Armentrout voor haar lezers geloofwaardig. We leren Abby haar onzekerheden kennen, waardoor ze als personage door het verhaal heen groeit, maar ook de lezers aan haar weet te binden. Want wie is er niet weleens onzeker over wat voor aspect van haar lichaam of persoonlijkheid?

Droom van mij is onderdeel van een serie, wat betekent dat er herkenbare personages in voorkomen, die lezers van de voorgaande delen zeker zullen herkennen. Wel is deze novelle prima te lezen, wanneer je niet bekend bent met de boeken uit de Wacht op Mij serie. Dit maakt dan Droom van Mij ook een leuke kennismaking kan betekenen voor de lezers die de boeken van Jennifer Armentrout niet kennen. Ondanks de lengte van het boek (het verhaal had veel meer bladzijden mogen hebben), worden de personages wel goed uitgewerkt. Dit zorgt ervoor dat je als lezer gelijk een gevoel hebt bij elk personage en echt met ze meeleeft. Het feit dat het boek in de Ik-persoon is geschreven, draagt hier ook aan bij. Droom van Mij zorgt er simpelweg voor dat je de rest van de boeken van Jennifer Armentrout ook wil lezen.

Recensie: Droom van mij - Jennifer Armentrout

Wacht op mij - Droom van mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het kan vast niet serieus iets worden tussen Abby en Colton, maar dromen mag!

    Jennifer L. Armentrout brak in Nederland door met de Wacht op mij-serie. In die serie verschijnt nu "Droom van mij'. De 28-jarige Abby loopt na een vreselijke date over straat en is ineens getuige van een moord. De politieagent die de zaak onderzoekt, is haar oud-klasgenoot Colton. Ze was vroeger verliefd op hem, maar heeft nooit gedacht dat het iets kon worden. Dat denkt ze trouwens nog steeds niet. Ze kan hooguit van hem dromen. En dat doet ze ook zeker in "Droom van mij', een heerlijk new adult-verhaal voor fans van Jennifer L. Armentrout en de "Wacht op mij'-serie.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen