• onze waardering

Handboek voor historiehoppers: De middeleeuwen - Jonathan W. Stokes RECENSIE

Recensie: Handboek voor historiehoppers: De middeleeuwen - Jonathan W. Stokes

Je leert van alles over de middeleeuwen, maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? Precies! Tijdens je tijdreisvakantie. Het Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen is een verhalend boek voor kinderen van 9 jaar en ouder, vol met leuke feitjes en informatie over de middeleeuwen. Dus trek je middeleeuwse mantel aan, neem je paard mee, zorg voor een dolk en een levensverzekering en vergeet je anti-vikingspray natuurlijk niet, want we gaan een bijzondere avontuur tegemoet!

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen is een boek met een vrij unieke stijl. Wanneer je het leest voelt het alsof je een reisgids leest. Je gaat immers een tijdreis maken naar de middeleeuwen, toch? Dat is in ieder geval het concept van Jonathan W. Stokes. Hij weet perfect op de beleving van kinderen in te spelen, wat waarschijnlijk te danken is aan alle jaren dat hij als leraar heeft gewerkt. Nu is Jonathan W. Stokes een auteur en screenwriter. Toch heeft Jonathan nog wel iets te leren, want af en toe is de schrijfstijl en woordkeuze moeilijk voor de doelgroep waar hij de boeken voor schrijft.

Dit boek heeft een zeer goede balans tussen informatief/educatief en grappig. Het is onmogelijk om niet hardop te lachen bij het lezen. Het maakt het boek ideaal voor kinderen die eigenlijk niet zo houden van lezen. Het boek heeft een luchtige schrijfstijl, staat vol met infographics, illustraties van Xavier Bonet en zorgt ervoor dat geschiedenis écht blijft hangen. Het enige wat mist is een overzichtelijke tijdlijn, aangezien we vliegensvlug door de vroege, hoge en late middeleeuwen heen gaan.

Het boek is mooi en eenvoudig vormgegeven. Vooral de teksten in de gele kaders zijn hilarisch. Zo is er een stukje tekst waarin de religies in de middeleeuwen lekker simpel worden uitgelegd, krijg je 10 tips om een kasteel te bestormen en leer je meer over het eten in de vikingentijd in de vorm van een restaurantrecensie. Ook staat er bijvoorbeeld een infographic in over wat je moet doen als je opgepakt bent voor hekserij. Super handig toch, wanneer je gaat tijdreizen naar de middeleeuwen?! Het mooie van deze gekke teksten is dat ze zowel grappig als leerzaam zijn. Zo leren kinderen op deze manier over hekserij, over plunderen, over de leefwijze in de middeleeuwen.

En is je zoon/dochter of jij zelf misschien (dit boek is ook een aanrader voor volwassene) helemaal verslaafd geraakt aan de handboeken voor historiehoppers? Gelukkig zijn er nog twee delen over het oude Rome en over het oude Griekenland. In het Engels is er ook al een boek uit over de Amerikaanse revolutie dus fingers crossed dat Jonathan Stokes nog lang niet klaar is met tijdreizen!

Recensie: Handboek voor historiehoppers: De middeleeuwen - Jonathan W. Stokes

Handboek voor historiehoppers - De middeleeuwen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De middeleeuwen is een supergrappige gids in de verhalende non-fictieserie Handboek voor historiehoppers van Jonathan W. Stokes, met illustraties van Xavier Bonet. Vol toffe infographics, handige feiten en slimme tips, geschikt voor nieuwsgierige lezers van 9 jaar en ouder.

  Iedereen leert natuurlijk over de middeleeuwen, maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? Precies! Tijdens je tijdreisvakantie!
  Zo blijft geschiedenis echt hangen: met toffe infographics, vol slimme tips en ook nog ontzettend grappig. Dit wil je niet missen. En heb je het wel gemist? Reis even terug in de tijd, en sla alsnog je slag.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

 • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

 • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

 • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen