• onze waardering

De school van magische dieren 2, Het gatenmysterie - Margit Auer RECENSIE

Recensie: De school van magische dieren 2, Het gatenmysterie - Margit Auer

Mevrouw Cornfield en haar broer Mortimer Morrison hebben al enkele kinderen blij gemaakt met een magisch dier, maar er zijn nog meer leerlingen uit de klas die dolgraag een nieuwe beste vriend willen. Toch zijn er nog andere zaken op school die de aandacht van de kinderen trekken. Wie mag er de hoofdrol spelen in het toneelstuk en waar komen al de gaten die elke nacht in de schooltuin verschijnen toch vandaan?

Dit tweede deel in de reeks rond De school van magische dieren gaat onmiddellijk verder waar deel één is geëindigd. Daardoor heb je heel veel voeling met de personages en zit je direct veel beter in het verhaal dan bij het eerste deel.
De kinderen hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid en het is erg mooi om een paar nieuwe hoofdpersonages te zien opduiken in Het gatenmysterie. Het geeft de reeks ook zeker een gevoel van evolutie mee.

De dieren spelen een grote rol en ze zijn uiterst belangrijk. Ze complementeren hun menselijke vrienden op een hele zachte manier waardoor je als lezer ronduit vertederd bent. Margit Auer slaagt er in om van dieren die eigenlijk niet erg positief bejegend worden in de publieke opinie, toch hele aansprekende personages te maken. Ze behoudt wel veel van de unieke karaktereigenschappen van de diersoorten, maar buigt ze zo om dat je er hen enkel om kan waarderen. Die positiviteit is zo waardevol en zorgt ervoor dat je graag verder wil lezen.

Het gatenmysterie past erg goed bij de doelgroep van 7 tot  12 jaar waarvoor het is geschreven. Vooral de jongere kinderen die wel al vlot kunnen lezen, zullen smullen van het verhaal. Het bevat namelijk erg veel elementen uit het dagelijkse leven van de kinderen en daar sprenkelt Margit Auer een magisch sausje overheen! In dit tweede deel zit heel veel interactie tussen de kinderen onderling. De vriendschap, maar ook competitie die optreedt in een groep vormt de kern waarrond het verhaal is opgehangen. Het mysterie rond de gaten die na elke nacht te vinden zijn, zorgt voor het spanningselement.

Er staan niet erg veel illustraties in dit tweede deel van De school van magische dieren, maar af en toe zorgt een kleine zwart-wit tekening toch voor voldoende visuele ondersteuning. De teksten zijn makkelijk te lezen en de boeken vormen dus een ideale manier om beter te leren lezen.

Margit Auer bouwt een kleine wereld rond de klas van mevrouw Cornfield. Die wereld combineert de echte wereld met magische dieren en blijft zo erg behapbaar voor kinderen om te verwerken. Toch prikkelt Het gatenmysterie de fantasie en dat zorgt ervoor dat het alleen nog maar meer uitkijken is naar het derde deel rond De school van magische dieren, dat in de zomer van 2020 verschijnt.

Recensie: De school van magische dieren 2, Het gatenmysterie - Margit Auer

De school van de magische dieren II

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De klas van Miss Cornfield heeft een geheim. En ze beloven het nooit te vertellen aan iemand anders.
    Maar Ida en Rabbat verspreken zich. Ze vertellen per ongeluk het geheim door. Wat nu? Wat zal mevrouw Cornfield daarvan zeggen? En waar komen al die vreemde gaten in de schooltuin ineens vandaan?

    Dit is het tweede deel in de reeks De school van de magische dieren.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen