• onze waardering

Durf te falen - Elizabeth Day RECENSIE

Recensie: Durf te falen - Elizabeth Day

Het boek Durf te falen heeft als ondertitel: Alles wat ik heb geleerd van dingen die fout gingen. Durf te falen is het journalistiek memoir van schrijfster Elizabeth Day. Ze beschrijft veel faalmomenten uit haar eigen leven. Sommige situaties zijn verdrietig of pijnlijk, anderen erg grappig. De verhalen uit het leven van de schrijfster worden afgewisseld met verhalen van beroemde personen. Dit zijn veelal artiesten uit de muziekwereld, acteurs en schrijvers. Het boek is onderverdeeld in dertien hoofdstukken met verschillende categorieën waarin faalmomenten worden beschreven. De hoofdstukken variëren van 'Durf te falen in je werk' tot 'Durf te falen in zwanger worden' en daartussen alle andere gedeelten van het leven waarin je kunt falen.

Elizabeth Day is een schrijfster en journalist uit London. Ook is zij de host van de populaire podcast: How to fail with Elizabeth Day. Hierin ontvangt zij wekelijks een bekende gast met wie zij praat over 3 faalmomenten uit zijn of haar leven. Deze podcast werd zo'n groot succes dat Elizabeth besloot een boek te schrijven met dezelfde titel. Dit boek is nu in het Nederlands vertaald als Durf te falen.

Durf te falen is een boek met veel sterke kanten. Elizabeth Day is een uitmuntende schijfster, wat ook wel te verwachten mag van een journalist die voor de grootste Britse kranten heeft geschreven. Ze kan erg grappig schrijven zodat je regelmatig hardop zit te lachen. Pijnlijke en verdrietige momenten beschrijft ze zo intens dat je echt met haar meevoelt. De afwisseling met de verhalen van beroemde artiesten is prettig en geeft een fijne balans tussen de persoonlijke verhalen van de schrijfster, passages met zelfhulp adviezen en een kijkje in het leven van de sterren.

Op de achterkant van het boek staat: 'Dit is een boek voor iedereen die weleens gefaald heeft. Een boek voor ons allemaal dus'. En dat is dit boek inderdaad. Elizabeth Day wil laten zien dat we niet worden bepaald door onze fouten, maar wel door de manier waarop we ermee omgaan. Ze roept mensen op om niet bang te zijn om te falen maar om van onze fouten te leren en een beter mens te worden. Een stukje advies dat iedereen wel kan gebruiken. Durf te falen is dan ook echt een aanrader. Het laat je lachen, huilen, en geeft veel stof tot zelfreflectie. Je herkent dingen uit je eigen leven, maar krijgt ook een kijkje in het leven van wereldberoemde sterren van wie het leven misschien mijlenver verwijderd is van dat jou, maar die toch baat hebben bij dezelfde levenslessen.

Recensie: Durf te falen - Elizabeth Day

Durf te falen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Durf te falen van Elizabeth Day is gebaseerd op haar populaire podcast How to Fail, een pijnlijk eerlijk boek over de dingen die soms vreselijk misgaan, wat je ervan kunt leren en hoe je het beter zou kunnen doen. Day beschrijft wat zij in de verschillende stadia van haar leven heeft geleerd van tegenslagen: gepest worden op het schoolplein, zakken voor je rijexamen, relaties die stuklopen en single-zijn, kinderloosheid en verwaterde vriendschappen. Door haar eigen verhaal verweeft zij dat van beroemdheden zoals Lily Allen, Tara Westover, David Nicholls en Sebastian Faulks, die zij voor haar podcast heeft geïnterviewd. Durf te falen van Elizabeth Day gaat uit van het simpele principe dat we sterker worden als we begrijpen waarom we falen. We hoeven niet bang te zijn om fouten te maken, maar moeten ze juist omarmen om een beter mens te kunnen worden.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

 • Een man met goede schoenen - Rob van Essen

 • Mijn lieve gunsteling - Marieke Lucas Rijneveld 

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen