• onze waardering

De slapende nimf - Ilaria Tuti RECENSIE

Recensie: De slapende nimf - Ilaria Tuti

Een gevonden kunstwerk blijkt een moordmysterie te zijn wanneer onderzoek uitwijst dat het is geschilderd met bloed. Commissaris Teresa Battaglia gaat op zoek naar antwoorden, maar dat is een stuk ingewikkelder dan het lijkt, aangezien het kunstwerk al 70 jaar oud is! Alles wijst erop dat de kunstenaar ook de moordenaar is, maar de man heeft al decennia lang niet gesproken... Hoe los je een zaak op, als je zo weinig aanwijzingen hebt? 

De slapende nimf is de naam van het kunstwerk dat gevonden is. Het is een afbeelding van een prachtige vrouw, die lijkt te slapen. De gelijkenis is zo echt, dat het lijkt alsof ze elk moment haar ogen open kan doen! Dit maakt de hele situatie nog spannender en luguberder dan het al is, wat goed is voor een thriller. Je bent benieuwd, ieder stukje nieuwe informatie zorgt voor meer vragen.

De titel van het kunstwerk is ook een perfecte titel voor dit boek van Ilaria Tuti. Het hele verhaal draait om het geschilderde werk en eigenlijk resten maar twee vragen: wie is De slapende nimf en wie heeft haar vermoord?!

Wat jammer is aan De slapende nimf, is dat het niet heel makkelijk leest. De zinnen zijn vaak lang en moeten soms een tweede keer gelezen worden om duidelijk te worden. Dat is zonde, want het mysterie in het boek is erg interessant en je wilt graag doorlezen om er achter te komen wat er precies is gebeurd. Door de lange zinnen en de opbouw ervan kun je niet heel lang achter elkaar doorlezen. Hierdoor duurde het voor mij relatief lang om De slapende nimf uit te lezen.

Dit boek van Ilaria Tuti begint met een stukje genaamd 'de toekomst', dan een stukje 'het verleden'. Je belandt meteen in een spannende situatie en dit vraagt om uitleg, maar die komt nog niet. Dit is slim gedaan, omdat je geprikkeld en geïnteresseerd bent. Het nodigt uit om verder te lezen en erachter te komen wat er is gebeurd met De slapende nimf

Er is een ander boek waarin Teresa Battaglia de hoofdrol speelt, Kind 39, maar het is niet nodig om deze ook gelezen te hebben. Je zou de commissaris hieruit kunnen kennen, maar hoeft niet gelezen te worden voor De slapende nimf. Teresa begint steeds meer dingen te vergeten, en daar wordt vaak naar verwezen, maar uiteindelijk valt het mee hoe vaak Teresa daadwerkelijk iets vergeet. Dat doet een beetje af aan de geloofwaardigheid ervan.

Al met al heb ik gemengde gevoelens over dit boek van Ilaria Tuti. Het is interessant en je wilt graag weten wat er gebeurd is, maar het leest niet zo vlot. Wanneer je houdt van ingewikkelde thrillers en het niet erg vindt om wat langer over een boek te doen, is het een aanrader.

Recensie: De slapende nimf - Ilaria Tuti

De slapende nimf

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hoofdinspecteur Teresa Battaglia vecht tegen haar alsmaar erger wordende Alzheimer en zou eigenlijk moeten stoppen met werken. Maar dan wordt er een zeer raadselachtig schilderij gevonden, 'De slapende nimf'. De maker is een oude man die sinds de Tweede Wereldoorlog compleet geïsoleerd en in stilte zijn leven leidt.
    Na onderzoek blijkt dat het bloed op het doek geen inkt is, maar het bloed van een mensenhart. Als vervolgens een lijk wordt gevonden waar het hart van uitgerukt is, begint de zaak bezit van Teresa en haar zakenpartner Massimo Marini te nemen en is er geen weg meer terug. De valleien van de Alpen verbergen grootse geheimen, maar er is altijd iemand in de schaduw die er alles aan doet die verborgen te houden…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen