• onze waardering

Diabetes type 2? Maak jezelf beter - Karine Hoenderbos RECENSIE

Recensie: Diabetes type 2? Maak jezelf beter - Karine Hoenderbos

Diabetes type 2? Maak jezelf beter verscheen eerder in de versie gebaseerd op personen van Westerse afkomst. Omdat er onder de Hindoestaanse bevolking relatief veel meer diabetes type 2 voorkomt heeft men besloten een tweede editie uit te geven die aansluit bij de leef- en eetgewoontes van deze bevolkingsgroep.

Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het LUMC en Karine Hoenderbos is diëtist en journalist. Samen schreven zij Diabetes type 2? Maak jezelf beter, een toegankelijk boek voor mensen met diabetes type 2 die afhankelijk zijn van medicatie en deze medicatie graag willen minderen. De eet- en leefstijl die dit boek voorschrijft zorgt voor een stabielere bloedsuiker wat resulteert in minder medicatie gebruik.

Het boek is ingedeeld in een praktisch stappen programma. Eerst wordt uitgelegd wat de ziekte inhoud en waarom het zo vaak bij de Hindoestaanse bevolking voorkomt. Daarna kun je aan de slag met je eetpatroon, meer beweging, stress vermijden, de omgeving inlichten, je bloedsuiker meten en daar op inspelen en kooktips. Het boek sluit af met een reeks recepten en weekmenu's.

De Hindoestaanse bevolking zal zich zeker herkennen in het stappen-programma. Er wordt vaak gesproken over de gerechten of ingrediënten (Dahl, witte rijst, roti) die zij gebruiken, maar dit zie je echter weinig terug in de recepten. Deze zijn meer Nederlands georiënteerd, ergens in het boek wordt aangehaald dat Nederlandse groenten beter verkrijgbaar zijn maar tegenwoordig kun je bij elke toko of markt buitenlandse producten krijgen. Een alternatief voor Dahl of roti had de lezer vast gewaardeerd aangezien zij graag willen koken volgens hun traditie. De recepten pagina's ogen hier en daar wat vol. Er staan meerdere recepten op een pagina met weinig witruimte ertussen wat maakt dat het lastig te lezen is. De pagina's waar een recept op staat met foto geven meer rust en de foto nodigt uit om de keuken in te gaan.

Diabetes type 2? Maak jezelf beter is zeker een aanrader voor Hindoestaanse mensen die weinig kennis hebben van hun ziekte. De tekst is makkelijk te volgen, de tips eenvoudig maar doeltreffend. Als je hierdoor je bloedsuiker omlaag krijgt en met minder medicatie toe kan (met minder diabetes complicaties tot gevolg) dan zou ik zeker dit stappenplan gaan volgen.

Recensie: Diabetes type 2? Maak jezelf beter - Karine Hoenderbos

Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een vroegtijdige diagnose, behandeling en leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien. Dit boek helpt je hierbij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Volg deze adviezen op en je krijgt meer energie, je wordt slanker en je bloedsuikers verbeteren waardoor je medicijngebruik afneemt.

    'Diabetes 2? Maak jezelf beter!' geeft veel informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte, adviezen over voeding en natuurlijk veel smakelijke recepten. Zo krijg je diabetes type 2 onder controle.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen