• onze waardering

Bossen en oerwouden - Robert Hunter RECENSIE

Recensie: Bossen en oerwouden - Robert Hunter

In Bossen en oerwouden kom je meer te weten over 10 soorten bossen en de dieren die daarin leven. Bij elk bos hoort een muziekknop, wanneer je hierop drukt hoor je het geluid van het desbetreffende bos.

Elk soort bos beslaat 2 pagina's met daarop een prachtige illustratie. Je leest meer informatie over het type bos of oerwoud, maar ook over de dieren die daarin leven en hun geluiden. Door de tekst te lezen, kun je de geluiden nog beter koppelen aan de dieren. De geluiden worden op volgorde afgespeeld, maar dan nog is het goed luisteren welk dier je hoort. Dit maakt het lezen heel interactief en nog leuker!  Achterin het boek vind je nog twee pagina's met algemene informatie over bossen en waarom ze van groot belang zijn voor onze leefomgeving. Hier kun je ook nogmaals alle geluiden beluisteren en vind je nog wat extra informatie over de bossen die in Bossen en oerwouden genoemd worden.

Bijzonder is ook, dat je in Bossen en oerwouden leert over dieren waarvan je misschien niet eens van het bestaan afwist: de gouden stompneusaap, de Canadese taigagaai, de vliegende vos of Oost-Afrikaanse driehoornkameleon.

Door het taalgebruik van Robert Hunter is dit boek ook geschikt voor de iets oudere kinderen (tot einde basisschool). Omdat hij veel extra informatie geeft, kan het boek ook prima als naslagwerk worden gebruikt. In de korte stukjes tekst worden af en toe lastigere woorden gebruikt, maar deze worden over het algemeen prima uitgelegd in de tekst.

 Het unieke aan dit boek is dat boeken met geluiden meestal voor jongere kinderen zijn. Terwijl dit boek zeker geschikt is voor de wat oudere kinderen, omdat het vooral informatief is. Het is daardoor dus niet heel geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

Een prachtig boek, wat je verschillende keren kunt gaan lezen/bekijken, omdat je steeds weer iets nieuws leest of ziet! Nog een extra pluspunt: de batterij van de geluiden is makkelijk te vervangen!

Recensie: Bossen en oerwouden - Robert Hunter

Bossen & oerwouden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met natuurgeluiden de wereld rond ...
  Druk op de knop om meer dan zestig verschillende dierengeluiden uit tien verschillende bostypen te horen. Luister naar het gegrom van gorilla's in de bergen, de roep van de ara's in het regenwoud en het gehinnik van wilde pony's in de bossen.

  Leer fascinerende feitjes over de dieren en voel je thuis in het woud waar ze wonen.

  * Interactief boek voor jonge natuurliefhebbers
  * Bosbewoners van groot tot klein, van de naaldbossen in onze streken tot de bamboebossen in China en de regenwouden in het Amazonegebied
  * Batterij kan vervangen worden
  * Vanaf 4 jaar

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen