• onze waardering

Wereldse Bouillons - Marianne Snel RECENSIE

Recensie: Wereldse Bouillons - Marianne Snel

Bouillons zijn de ideale basis voor vele gerechten. Ze geven smaak aan soepen, stoofpotjes en sauzen maar zijn ook lekker als warme drank. In Wereldse Bouillons ontdek je, zoals de titel al aangeeft, bouillons van over de hele wereld. 

Marianne Snel verzamelde recepten uit Frankrijk, Italië, Azië, het Midden-Oosten en uit Zuid-Amerika. Deze gerechten bevatten allemaal een bepaalde soort bouillon of zijn geschikt als bijgerecht voor bij de gerechten met bouillon. Ga met Marianne Snel mee op reis en ontdek de twintig verschillende bouillons die de basis vormen voor tachtig heerlijke recepten in Wereldse Bouillons.

Bouillons deden me altijd denken aan soepen of sauzen maar schrijfster Marianne Snel toonde me in haar kookboek, Wereldse Bouillons, dat dit de basis kan zijn voor veel meer gerechten. Ze toont hoe je met een bouillon verschillende kanten uit kan en het een aanvulling kan zijn voor vele gerechten.

In haar boek vind je recepten voor soepen en sauzen maar ook voor stoofpotjes, rijst, dips, visgerechten en groenten. Ze toont hoe je creatief aan de slag kan gaan met deze bouillons en ze zo vele mogelijkheden bieden. Wereldse bouillons bevat gerechten uit vijf landen of werelddelen en zijn ook op deze manier in hoofdstukken verdeeld.

Elk hoofdstuk begint met enkele basis-bouillon recepten en bevat dan de gerechten die hiermee gemaakt kunnen worden. Ook hoort bij elk gerecht een bijgerecht dat je ook als hapje of tussendoortje kan eten. De recepten in Wereldse Bouillons zijn origineel en laten je deze delen van een wereld op een andere manier ontdekken.

Ik testte twee recepten uit de franse keuken. Ik maakte de Franse gele linzen soep met saffraan en zongedroogde tomaat en de pot au-feu van kip, aardappel en paddenstoelen. Twee gezonde en voedzame gerechten waarmee Marianne Snel mijn interesse opwekte.

Franse gele linzen soep met saffraan en zongedroogde tomaat

Linzen zijn een ingrediënt waarmee we thuis nooit werken. Ze zien er niet lekker uit en worden dan ook nooit spontaan gekocht. Omdat de soep er in het boek zo lekker en smeuïg uit zag, besloot ik dat we linzen misschien eens een kans moesten geven.

In tegenstelling tot de meeste soepen, bevat deze soep een paar bijzondere ingrediënten. In het begin dacht ik dat dit een vreemde combinatie zou zijn maar ik besloot het recept te volgen en het resultaat af te wachten. Mijn verwachtingen waren niet echt hoog maar de soep bleek echt een verrassing te zijn. Alle smaken zijn perfect met elkaar in evenwicht en de zongedroogde tomaten dragen geven hem wat extra pit.

In ons gezin vond iedereen de soep erg lekker en het deed ons denken aan een feestelijke soep of een soep die je in een restaurant zou eten. Door de linzen was de soep erg voedzaam en met een klein bijgerecht is dit zeker een volwaardige maaltijd. Wat mij betreft komt deze soep wel vaker bij ons op tafel.

Pot au-feu van kip, aardappel en paddenstoelen

De pot au-feu sprak mij aan omdat het gerecht er zo puur uit ziet. Het is een eenvoudig gerecht met aardappelen, kip, paddenstoelen en verse kruiden. Er worden geen sauzen aan toegevoegd waardoor het een gezond recept is dat de smaken van deze eenvoudige ingrediënten goed tot zijn recht doet komen.

De bereiding van deze pot au-feu was erg eenvoudig. Alle ingrediënten zijn dingen die je in de supermarkt of in eigen tuin vindt. Het zijn eenvoudige ingrediënten die samen een lekker gerecht vormen. 

Omdat gezond eten voor ons belangrijk is, was het eens leuk om een stoofpot te vinden dat echt terug naar de basis gaat. De combinatie van de ingrediënten pakte erg goed uit en maakte van dit eenvoudige gerecht een echte smaaksensatie.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. De gerechten in Wereldse Bouillons zien er allemaal heerlijk uit en zijn zeker vernieuwend. Met sommige recepten gaat Marianne Snel terug naar de basis en leert ze ons weer genieten van de pure smaak van de ingrediënten. De recepten zijn duidelijk en de vormgeving spreekt aan. Wat mij betreft is dit boek zeker een aanwinst in de keuken.

Recensie: Wereldse Bouillons - Marianne Snel

Wereldse bouillons

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

     


    Homemade bouillon is een smaakmaker, ingrediënt en gerecht in een. Het is een perfecte umami-basis voor zelfgemaakte soepen, stoofpotten en ander comfortfood. Van Italiaanse risotto tot Japanse ramen: een goede bouillon is het halve werk, en het is veel makkelijker te maken dan je zou denken!

    Dit boek bevat 20 verrassende basisbouillons en meer dan 80 hartverwarmende gerechten die je daarmee kunt maken. De recepten in het boek zijn geïnspireerd op de Italiaanse, Franse, Midden-Oosterse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. Verrassend en rijk van smaak en, zoals je mag verwachten van een foodstylist en -fotograaf, prachtig in beeld gebracht.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen