• onze waardering

The Curry Guy Veggie - Dan Toombs RECENSIE

Recensie: The Curry Guy Veggie - Dan Toombs

Waarschijnlijk zei je moeder vroeger al: "Eet je groente op". Gelukkig hebben moeders altijd gelijk! Het wordt namelijk steeds belangrijker om meer groente in je dagelijkse dieet toe te voegen. Het is niet alleen gezond, maar ook draagt het bij aan een beter milieu, wie wil dat nou niet? Gelukkig helpt het boek The Curry Guy Veggie jou om groente nóg lekkerder en gevarieerder te maken.

Dan Toombs geeft jou een kijkje in de Indiase keuken door je meer dan 100 vegetarische gerechten te leren. Hij geeft met The Curry Guy Veggie inzicht in menu's van de traditionele curryhuizen.

Het boek start met drie basis specerijenmengsels voor de verschillende recepten in de rest van het kookboek. Je kunt deze natuurlijk gewoon kopen in de supermarkt of in een toko, maar hier zelf mee experimenteren is natuurlijk veel leuker. Verder vind je in het begin van het boek drie basissausen die veel gerechten meteen meer smaak en spice geven.

Door alleen al naar de foto's te kijken krijg je meteen zin om aan de slag te gaan met allerlei groente en specerijen. Veel verschillende kleuren komen langs op de foto's, waardoor alle groente er extra uit springen. Doordat alles er zo kleurrijk uit ziet lijken de Indiase cultuur en smaken samen te komen in de gerechten.

Het kookboek heet The Curry Guy Veggie, maar het valt nogal tegen hoe veel curry's er daadwerkelijk in het boek staan. Het is vooral een uitgebreid Indiaas kookboek met hapjes en voorgerechten, streetfood & dosa's. Er is uiteindelijk één hoofdstuk volledig gewijd aan de curry's.

Dan Toombs heeft bij alle recepten handige icoontjes toegevoegd hierdoor kun je snel zien of een recept maximaal 30  minuten kost, er tijd nodig is om te weken of te fermenteren en zelfs of het recept veganistisch of glutenvrij is. Dit is echt een handige toevoeging om het boek praktisch te gebruiken.

Achter in het boek staat een ingrediëntenlijst met allerlei ingrediënten omschreven die je waarschijnlijk niet dagelijks gebruikt. Het geeft je een impressie van de smaak en in wat voor recepten het te gebruiken is. Hieruit blijkt wel  meteen dat je veel ingrediënten niet bij elke supermarkt kunt kopen.

The Curry Guy Veggie bevat een aantal handige dingen zoals de icoontjes en ingrediëntenlijst. Daarnaast zien de recepten er op de foto heerlijk uit en het inspireert je om je meer te verdiepen in de Indiase cultuur. Het jammere is dat het minder curry recepten zijn dan ik had verwacht en ook zijn veel recepten nog flink tijdrovend en ingewikkeld om te maken.

Garam Marsala

Dit is een van de basis kruidenmengsels voor veel Indiase gerechten. Normaal koop ik altijd een versie bij de supermarkt, maar nu leek het mij leuk om zelf zo'n kruidenmengsel te maken. Eigenlijk is het een kwestie van 9 verschillende kruiden kopen, even roosteren en daarna fijnmalen. Het fijn malen viel mij met een vijzel nog flink tegen. Ik zou het voortaan alleen zelf doen met een specerijen molen. De mix zelf is wel stukken lekkerder dan die van de supermarkt, dus ik ga het zeker opnieuw maken als mijn huidige potje weer op is!

Broccolicurry

Deze curry is een van mijn favorieten geworden. Alle kruiden die samenkomen in dit recept geven een extra dynamiek aan (Indiaas) eten. Curry's zijn sowieso top omdat het vaak makkelijk en snel is, daarnaast kunnen er zo veel verschillende smaken aan zitten. Let er wel op dat er 2 groene chilipepers in gaan, dus als je niet van spicy houdt kan je dat natuurlijk weglaten.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor allerlei (vegetarische) Indiase recepten is The Curry Guy Veggie 100% geschikt. Ben je daarentegen opzoek naar vooral curry-inspiratie valt het een beetje tegen, omdat er maar één hoofdstuk over curry's gaat. De recepten zijn niet altijd makkelijk te maken, maar het is wel ontzettend leuk om jezelf onder te dompelen in de Indiase (eet)cultuur. Door alle kruiden en specerijen die er worden gebruikt in de recepten waan je je bijna in India als je staat te koken, dus zeker aan te raden als je dahls, samosa's, dosa's en curry's wilt gaan proberen.

Recensie: The Curry Guy Veggie - Dan Toombs

The Curry Guy Veggie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'The Curry Guy Veggie' is de logische opvolger van de succestitels 'The Curry Guy' en 'The Curry Guy Easy'. Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur, ruim 30% van de bevolking is er vegetariër. In zijn nieuwe boek geeft Dan Toombs meer dan 100 vegetarische curry's en andere vegagerechten voor de thuiskok.

  'The Curry Guy Veggie' is een verzameling van heerlijk gekruide, vegetarische gerechten volgens authentieke Indiase bereiding. Van samosa's en gevulde chapati's als voorgerecht of snack, tot klassieke groentecurry's, idli's en dosa's en zalige barbecue- en bijgerechten die de Indiase keuken typeren. Met smaakvolle en kruidige ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn, tover je in een mum van tijd de perfecte vegetarische Indiase maaltijd op tafel: voor grote en kleine gezelschappen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

 • Afscheid voor even - Ellie Dean

 • Illusie – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

 • De miljardair - Thomas Erikson

 • De geniale vriendin - Elena Ferrante

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen