• onze waardering

Huis van Aarde en Bloed - Sarah J. Maas RECENSIE

Recensie: Huis van Aarde en Bloed - Sarah J. Maas

Na De Glazen Troon en Hof van Doorns en Rozen-serie komt auteur Sarah J. Maas eindelijk met een geheel nieuwe serie. De verwachtingen zijn hooggespannen en op de achterkant van Huis van Aarde en Bloed wordt het werk van deze schrijfster al vergeleken met grootheden als In de Ban van de Ring en Spel der Tronen...

Half Fae Bryce Quinlan leidt samen met één van haar beste vrienden, de gedaantewisselaar Danika, een redelijke zorgeloos leven vol feestjes en andere bijzondere zaken dat de magische stad Crescent City hen biedt. Ze komt hierbij nogal eens in de problemen, maar heeft altijd wel iemand die haar er weer uit kan helpen. Maar dit is helaas van korte duur, wanneer de stad opgeschikt wordt door een gruwelijke moord. Bryce haar leven verandert voorgoed en samen met een beruchte bondgenoot gaat Bryce achter de dader aan. Maar deze poging heeft veel gevolgen...

In Huis van Aarde en Bloed schept Sarah J. Maas in zowat 1000 pagina's een hele bijzondere wereld: Crescent City is een stad die constant in beweging is en waarbij zowel mensen als magische wezens met elkaar samen moeten leven. Dit zijn de voor de lezers meer bekende wezens zoals gedaanteverwisselaars , vampiers en Fae, maar er huizen ook een aantal onbekende en levensgevaarlijke wezens rond. Wat door Sarah J. Maas goed gekozen is, is dat de hoofdpersonage Bryce, naast half Fae ook half menselijk is. Dit maakt dat je als lezer gemakkelijk in haar in kunt leven, omdat je bepaalde elementen in dit personage herkent. Dit maakt het verhaal dat Sarah ons verteld gelijk toegankelijk. En dit is nodig, omdat er vooral in de eerste hoofdstukken veel uit te leggen valt om de lezer bekent te maken met de wereld van Crescent City. Denk hierbij aan uitleg van de achtergrond van bepaalde wezens, de hierarchie, en bepaalde magische aspecten. Dit haalt in het begin soms de vaart wat uit het verhaal, maar aan deze beschrijvingen zul je later in Huis van Aarde en Bloed veel aan hebben.

Sarah J. Maas schroomt niet om brute en harde beslissingen te nemen in haar boeken. Dit geldt ook voor Huis van Aarde en Bloed. Aan de ene kant kun je hierbij een Waarom? gevoel hebben. Aan de andere kant word je hierdoor juist ook sterker het verhaal ingezogen. Met een boek van bijna 1000 pagina's is het een kunst om de aandacht van de lezers vast te houden en dit lukt Sarah J. Maas moeiteloos. Door verscheidende interessante bevolkingsgroepen, spitse dialogen, diverse onverwachte plotwendingen, een bijzondere magische wereld en een toegankelijke en prettig leesbare schrijfstijl. Mooi hierbij is dat de Crescent City-serie een heel ander gevoel oproept, dan Sarah J. Maas haar andere twee boekenreeksen. Daarbij is de wereld van Crescent City niet alleen mooi maar herbergt het ook een flinke dosis duisternis, waarbij constant gevaar op de loer ligt. En dat maakt dat Huis van Aarde en Bloed ook qua spanningsboog goed in elkaar zit. Je vliegt daardoor moeiteloos door de vele pagina's heen. En het einde van het boek laat reikhalzend uitkijken naar het volgende deel in de Crescent City reeks.

Huis van Aarde en Bloed laat zien dat het niet zo gek is dat auteur Sarah J. Maas vergeleken wordt met schrijvers als George R.R. Martin en Tolkien. Met haar nieuwste serie weet ze een adembenemende wereld te scheppen, waar door boeiende personages, onverwachte plotwendingen en de op de achtergrond aanwezige dreiging van gevaar, er een constante spanning aanwezig is.

Recensie: Huis van Aarde en Bloed - Sarah J. Maas

Crescent City 1 - Huis van aarde & bloed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

  In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.
   

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

 • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen