• onze waardering

Detox water - Angèle Ferreux-Maeght RECENSIE

Recensie: Detox water - Angèle Ferreux-Maeght

Iedereen weet dat water onmisbaar is. Het is belangrijk voor ons lichaam om te kunnen functioneren. In Detox water geeft de Franse chef-kok en traiteur Angèle Ferreux-Maeght de geheimen van lekkere en gezonde koude en warme drankjes prijs. In een zeventigtal simpele en inventieve recepten speelt ze met kruiden, bloemen, fruit, granen en groenten om water op smaak te brengen.

Sla Detox water op een willekeurige pagina open en een lekker ogend drankje springt meteen in het oog. Het recept staat er netjes bij vermeld. Eerst wordt de smaak aangeduid. Is het zoet, kruidig, zurig, fruitig of fris? Daarna volgen de naam en de hoofdingrediënten. Angèle Ferreux-Maeght geeft ook de werking weer, gaande van reinigend tot vitaliserend en lijst de ingrediënten op voor 1,5 liter. De werkwijze wordt kort en bondig beschreven onderaan de bladzijde.

Het boek heeft een fris uiterlijk. De foto's zijn genomen met een lichte achtergrond, waardoor het water en de ingrediënten duidelijk op de voorgrond treden. Émelie Guelpa bracht alles helder in beeld en door te spelen met kannen, glazen, theepotten en kommetjes wist ze toch een set gevarieerde foto's te maken. Natuurlijk is het haast onmogelijk om alles zelf op die manier te presenteren aan gasten, maar het is duidelijk wat er in de detoxdrankjes moet zitten en ze zien er zo heerlijk uit dat het moeilijk is om niet meteen aan de slag te willen gaan. De bijbehorende tekst is relatief klein. Het geheel is echter prettig geschikt op de bladzijde, waardoor het erg overzichtelijk blijft.

Heel lekker om mee te beginnen zijn onder andere de drankjes; vol vitaminen met rozemarijn, sinaasappels en blauwe bessen, immuniteit met citroen, honing en kruidnagel en licht verteerbaar met appel en kaneel. Wie meer van een warme drank houdt moet het kalmerende veldboeket met kamille en duizendblad zeker een kans geven. Gemakkelijk om te maken en ze smaken heerlijk.Detox water is een handig en bijzonder fijn boek voor iedereen die houdt van water met een smaakje en infusies. De recepten van Angèle Ferreux-Maeght bieden erg veel keus en nodigen uit om te experimenteren. De meeste ingrediënten zijn eenvoudig te krijgen in de supermarkt en de bloemen en specialere kruiden zijn te koop in de natuurwinkel of in het geval van groene vingers zelf te kweken in een potje of in de tuin. De soms verrassende combinaties in Detox water bevorderen de spijsvertering, zijn ontstekingsremmend, dragen bij aan het immuunsysteem en zijn vooral deugddoend en genietbaar.

Recensie: Detox water - Angèle Ferreux-Maeght

Detox water

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Water, vers fruit, groenten, granen, kruiden en specerijen: meer heb je niet nodig om heerlijke, koude waterdrankjes en warme infusies te maken. Detox
  water biedt 70 koude en warme, lekkere en gezonde dorstlessers die niet alleen nooit gaan vervelen maar ook bijdragen aan de gezondheid van lichaam en
  geest. De uitgekiende combinaties in 'Detox water' revitaliseren, bevorderen de spijsvertering, dragen bij aan het immuunsysteem, zijn ontstekingsremmend
  en meer.

  Trek thee van matcha, bergamot en vanillepeulen voor een rustgevende werking of laat gedroogde abrikozen en rozemarijn 4 minuten in gekookt water trekken voor een revitaliserende en antioxiderende werking. Laat een karaf gevuld met koud water, druiven, venkel en oregano een half uur staan en geniet van een spijsverteringsbevorderend drankje. 'Detox water' geeft originele receptuur en onverwachte smaakcombinaties waar je je beter van gaat voelen. Natuurlijk, simpel en snel te bereiden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Corinnes toekomst van Paula Stern

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

 • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

 • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen