• onze waardering

EHBK (Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen) - Sofie Vanderoost RECENSIE

Recensie: EHBK (Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen) - Sofie Vanderoost

Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen (EHBK) van Sofie Vanderoost is precies zoals de titel zegt een verzamelboek met adviezen over eerste hulp bij kleine kinderen. Variërend van eerste hulp zoals we het kennen bij bijvoorbeeld vallen tot minder urgente zaken als X-benen.

EHBK is overzichtelijk ingedeeld. Zo vind je in het begin een hoofdstuk met uitleg over hoe je het boek kunt ontcijferen en meteen daarna een hoofdstuk over wat normaal is bij een kind. Daarna zijn de onderwerpen ingedeeld in praktische en logische hoofdstukken. En deze hebben dan ook nog titels met een vleugje humor zoals Op een mooie lentedag waarin je alles kunt vinden wat er rondom huis aan kleine ongelukjes kan gebeuren. Of Ongewenste bezoekers oftewel alle voorwerpen die kinderen in hun oor, neus of keel kunnen stoppen, en er vervolgens niet meer uit krijgen. Maar ook per onderwerp is alles duidelijk ingedeeld in wat het is, symptomen en wat te doen. Dit laatste vaak ook uitgesplitst per leeftijdscategorie.

Er zijn veel onderwerpen te vinden in EHBK, niet alleen ziektes maar ook algemene ontwikkeling en alles wat daarbij anders kan gaan. Ook wordt uitgelegd hoe het consultatiebureau (in België) te werk gaat en welke methodes ze gebruiken. Het enige onderwerp wat er niet in lijkt te staan is keelpijn. Het is erg prettig dat er zoveel onderwerpen worden besproken, eigenlijk alles waar je je zorgen om kunt maken staat er in. Groot pluspunt is de zogenaamde paniekschaal waardoor je in één oogopslag weet of je je zorgen moet maken of dat het doorgaans wel meevalt. Ook de uitleg van medische termen die vaak door artsen worden gebruikt zijn erg helpend.

Sofie Vanderoost is een Vlaamse arts en de informatie die ze geeft is dan ook van hoe het er in België aan toe gaat. Het meeste komt overeen maar soms geeft het verschil in taalgebruik wat verwarring. Dit went echter ook wel snel en door de duidelijke uitleg is alles uiteindelijk wel duidelijk. Het is met name lastig als je met de index iets wilt opzoeken en er worden hier andere termen gebruikt dan in Nederland.

Over het algemeen is EHBK een prettig naslagwerk voor iedereen met kinderen tussen de 0 en 8. Het is uitgebreid en handzaam. Het zal per persoon verschillen of een fysiek naslagwerk meerwaarde heeft boven alles op kunnen zoeken op internet.

Recensie: EHBK (Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen) - Sofie Vanderoost

EHBK* (*Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen)

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    EHBK (*eerste hulp bij kinderen) is een van de best verkochte boeken van Mama Baas.

    Aangezien kinderen de gave hebben om hun (groot)ouder, oppas of juf te slim af te zijn, is een naslagwerk zoals EHBK onmisbaar in de boekenkast. Van banale kwaaltjes of kleine ongelukken tot levensbedreigende situaties; wanneer moet je een arts inschakelen, hoe reanimeer je baby... alles wordt behandeld!

    Deze nieuwe versie werd niet alleen in een nieuw jasje gestoken, maar ook alle informatie werd grondig gecontroleerd, aangevuld en geüpdatet waar nodig.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen