• onze waardering

Bestemming geluk - Aline van Wijnen RECENSIE

Recensie: Bestemming geluk - Aline van Wijnen

Melanie is zowat geboren met een zilveren lepel in haar mond. Ze runt de juwelierszaak die ze van haar vader heeft overgenomen, bezoekt sterrenrestaurants en gaat op vakanties naar Ibiza. Als klapper op de vuurpijl staat Melanie op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Wanneer Melanie naar het altaar loopt bedenkt ze echter dat ze niet gelukkig is en gaat ervandoor.

Koerier Alex is naar Nederland gevlucht om zijn geluk te zoeken. Hiervoor heeft hij keuzes moeten waar hij liever niet naar terugkijkt. Inmiddels heeft hij bijna alles op orde, alleen lijkt het geluk niet voor hem weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen springen de vonken ervan af, terwijl ze heel verschillend zijn van elkaar. Is liefde het enige wat in hun leven ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde voor elkaar sterk genoeg om elkaars fouten te kunnen vergeven?

Bestemming geluk van Aline van Wijnen is een feelgood verhaal dat gaat over de zoektocht naar liefde en geluk. Wanneer ben je gelukkig? Voor iedereen is de definitie van geluk anders. De een zegt dat geld gelukkig maakt. De ander vindt dat geluk van binnen zit. Maar hoe zie jij dat?

Het verhaal van Bestemming geluk wordt verteld vanuit twee personages, die van Melanie en Alex.

Melanie heeft de juwelierszaak van haar vader overgenomen en werkt daar nu zelf met heel veel plezier. Melanie is in een welvarend gezin opgegroeid en heeft alles wat haar hartje begeert. Ze heeft een goede relatie met haar vader, maar de band met haar moeder en zus is wat bekoeld. Ze heeft het allemaal, maar of ze nou gelukkig is... Als lezer merk je dat Melanie haar eigen leven met andere ogen gaat bekijken nadat ze Alex heeft ontmoet.  Het is een vrij open personage dat aanvoelt alsof het een van je beste vriendinnen is. Je leeft enorm met Melanie mee, omdat heel veel dingen erg herkenbaar zijn.

Waar Melanie erg open is, is Alex een erg gesloten personage. Hij heeft in het verleden heel veel dingen meegemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Vroeger werkte Alex als journalist, maar hij is naar Nederland gevlucht. Alex heeft een heel nieuw leven op moeten bouwen in een land waar hij niemand kende. Hiervoor heeft Alex elk dubbeltje om moeten draaien. Welvaart was daarom voor Alex een tijdje lang het synoniem van geluk. Nu hij Melanie heeft leren kennen ziet hij dat dit echter anders in. Doordat het een erg gesloten personage is, is het moeilijk om Alex als lezer echt te leren kennen. Juist doordat het personage van Melanie zo aandringt om antwoorden te krijgen op haar vragen leer je Alex pas kennen.

Het verhaal van Bestemming geluk is zo leuk om te lezen omdat de personages zo verschillen van elkaar. Dit zorgt voor erg leuke, grappige en herkenbare momenten in het boek. Maar ook voor hele mooie inzichten. Soms hebben we mensen nodig die ons dingen in laten zien waar we zelf niet bij stil hebben gestaan. Als je dat door de ogen van een ander ziet kan je heel anders naar dingen gaan kijken als je er bewust van bent.

Aline van Wijnen heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je zo door het boek heen vliegt. Het is het ideale boek om even in weg te dromen.  Als lezer merk je wel een verschil tussen de eerste en de tweede helft. De eerste helft van het boek is erg luchtig. Dit is tegenstelling tot de tweede helft van het boek dat meer diepgang heeft en je echt weet te raken. Zo had het hele boek wel mogen zijn.

Verder schrikt Aline van Wijnen niet terug van een stukje spanning, want oh wat een plottwist was dat aan het einde! Die ga je als lezer echt niet aan zien komen.

Bestemming geluk van Aline van Wijnen is een heerlijk feelgood verhaal dat je even weg laat dromen. Het is een erg verrassend verhaal waarin de spanning goed wordt opgebouwd. Ik zou zeggen: ga lekker genieten van het zonnetje en laat je meeslepen door het verhaal van Melanie en Alex. En vergeet zeker niet om je tissues alvast klaar te zetten, want die ga je nodig hebben!

Recensie: Bestemming geluk - Aline van Wijnen

Bestemming geluk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden

  Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

  Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

  Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

  l

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen