• onze waardering

Het mediterrane Forest Feast kookboek - Erin Gleeson RECENSIE

Recensie: Het mediterrane Forest Feast kookboek - Erin Gleeson

Het mediterrane Forest Feast kookboek van Erin Gleeson is alweer het 4e kookboek van deze Amerikaanse kunstenares en fotografe. Het Forest Feast kookboek, het Forest Feast kookboek voor kinderen en het nieuwe Forest Feast kookboek gingen hieraan vooraf.

Erin Gleeson is een succesvolle fotografe en kunstenares, die in 2011 haar hectische New Yorkse leven inruilde voor een kalmer bestaan met haar gezin in de bossen van Californië. Ze startte een blog, genaamd The Forest Feast, waarop ze haar eenvoudige vegetarische recepten postte. Van een blog naar een hele kookboeken reeks is een kleine stap als je fotografe en kunstenares bent. En al haar kookboeken zijn inmiddels bestsellers.

Het mediterrane Forest Feast kookboek is dan ook weer, net als de vorige boeken, een feestje om doorheen te bladeren.  Het hardcover boek heeft een prachtige kleurrijke styling. Persoonlijke foto's van de landen, haar gezin en de gerechten en ingrediënten, afgewisseld met Erin Gleesons mooie aquarellen illustreren de diverse recepten en scheppen de perfecte sfeer.

Het mediterrane Forest Feast kookboek, bevat recepten die geïnspireerd zijn op Erin Gleesons reizen door Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië. En het is voor ieder wat wils. Het boek begint met een inleiding en een gebruiksaanwijzing hoe de recepten te lezen. De recepten zijn voldoende voor 4 tot 6 personen, tenzij anders aangegeven. Achterin het boek een register.

De recepten zijn precies zoals Erin Gleeson ze ook bedoeld heeft: simpel en eenvoudig. Geen ingewikkelde haute cuisine, maar juist makkelijk te maken met een paar eenvoudige, in dit geval natuurlijk mediterrane ingrediënten. En natuurlijk vegetarisch!

Ik heb de Pissaladière uit Antibes Frankrijk gemaakt (blz 152 -153) en de pittige Bimi en prei uit Italië (blz 208-209) en beide gerechten waren heel snel en simpel, klaar in een mum van tijd. Smakelijk, makkelijk en gezond. Allemaal heel goed te doen als je na een drukke werkdag thuis komt en gauw iets gezonds en lekkers op tafel wilt zetten.

Het hoeft vaak ook allemaal niet zo moeilijk te zijn, maar ik betrap mijzelf er bijvoorbeeld op dat je gauw terug valt op gerechten die je altijd al maakt en dat het dan toch een sleur wordt en je gezin denkt van: oh we eten altijd hetzelfde. Je hebt ook geen zin om iedere keer een heel ingewikkeld gerecht te maken, waar je tijden voor in de keuken moet staan en dan zijn kookboeken als de Forest Feast reeks van Erin Gleeson een uitkomst. Net even weer wat anders en toch simpel en snel klaar!

Volgens mij een aanrader en zeker 4 hartjes waard! Een plezier om uit te koken, maar ook gewoon leuk om doorheen te bladeren en te lezen.

Recensie: Het mediterrane Forest Feast kookboek - Erin Gleeson

Het mediterrane forest feast kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Bestsellerauteur Erin Gleeson, bekend van onder andere Het forest feast kookboek en haar Forest Feast blog, keert terug. En hoe! In Het mediterrane forest feast kookboek neemt ze je mee op haar familievakantie door Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië en laat ze je kennis maken met 100 vegetarische recepten, geïnspireerd op de keukens rondom de Middellandse Zee. Wat denk je bijvoorbeeld van komkommercarpaccio, Provençaalse aardappelsalade, erwtenpaella of taartjes met pompoen en custard? Gleeson legt haar recepten stap voor stap uit, en weet het mediterrane gevoel nog extra te benadrukken door haar kleurrijke illustraties en prachtige foto's. Geniet van simpele vegetarische gerechten, variërend van snacks en voorgerechten tot pasta's en desserts, en laat je reislust aanwakkeren!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen