• onze waardering

Finale 7 - Kerry Drewery RECENSIE

Recensie: Finale 7 - Kerry Drewery

Mensen achtervolgen via een tracker, de angst voor terrorisme, reality tv en de grote vraag of de doodstraf wel de juiste straf is. Finale 7, is na Cel 7 en Dag 7 de razend spannende afsluiter van de trilogie van Kerry Drewery en lijkt actueler dan ooit.

In Finale 7 komen the Rises en the city steeds meer lijnrecht tegenover elkaar te staan. Zowel Martha als Isaac zijn bevrijd, maar weten ze uit de handen te blijven van de regering. Maar geldt dit ook voor hun vrienden? Pijnlijke beslissingen moeten gemaakt worden, wanneer geliefden gevaar lopen. En wanneer de premier besluit een muur te bouwen is het de vraag wie nu beschermd worden; de mensen binnen de muur of juist daarbuiten? Een race tegen de tijd begint...

Ook in Finale 7 houdt Kerry Drewery dezelfde schrijfstijl aan. Ze wisselt af tussen de verschillende hoofdpersonages; Martha, Eve, Max maar ook Isaac komen aan het woord. Ook krijgt de lezer verschillende fragmenten uit de televisieserie Dood is Gerechtigheid voorgeschoteld, wat heerlijk bijdraagt aan de spanning en het tempo in Finale 7. Ondanks een overeenkomstige schrijfstijl zijn er diverse plotwendingen, die de lezer niet direct aan ziet komen. Daarbij kiest de auteur niet altijd voor de gemakkelijkste weg, wat het verhaal dat ze wil vertellen geloofwaardig maakt. Daarbij gaat Martha direct de confrontatie aan met de premier en dit levert een heftige morale strijd op. Hierbij laat Kerry Drewery mooi zijn hoe krachtig haar hoofdpersonage is en dat ze ondanks alle heftige gebeurtenissen zichzelf weet te blijven.

Het betreft een slot van een trilogie en dat betekent dat Finale 7 de meeste vragen beantwoordt. Het zet, net als de voorgaande delen, de lezer wel aan het denken. Hoe ver mag je gaan om misdaad te bestrijden. De premier gaat hier heel erg ver in en daaruit blijkt dat er toch een grens is, waarop de mensheid zegt, 'Genoeg is genoeg!'. Dit levert een hele mooie scenes op in het boek en maakt dat het einde van Finale 7 bevredigend aanvoelt. Wel laat het einde van het boek ook een einde open, waarvan je als lezer wel benieuwd bent hoe het afloopt. Wellicht dan Kerry Drewery in de toekomst wellicht nog een spin-off in de planning heeft?

Finale 7 betekent een overtuigend derde deel, dat tot op het einde spannend blijft. Diverse plotwendingen en boeiende personages biedt deze trilogie een waardig slot.

Recensie: Finale 7 - Kerry Drewery

Cel 7 3 - Finale 7

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na Cel 7 en Dag 7 is er nu Finale 7, het ultraspannende slotdeel van Kerry Drewery's trilogie over fake news en de beïnvloeding van de massa via (online) media. Deze serie is actueler dan ooit!
    Martha en Isaac zijn ontsnapt, maar nu zijn ze op de vlucht voor de overheid. Ondanks de beloningen die zijn uitgeloofd om Martha uit te leveren aan de politie, is ze voorlopig veilig in de Rises, het deel van de stad waar de armen en machtelozen wonen. Maar dan geeft de premier opdracht om een muur te laten bouwen. Is die bedoeld om de mensen binnen de muren veilig te houden, of ze juist gevangen te zetten? Martha zet alles op alles om om uit handen van de politie te blijven én de plannen van de premier te verijdelen. Een opwindend verhaal over verraad dat reikt tot in de top van de overheid…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen