• onze waardering

Lentekriebels - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Lentekriebels - Nora Roberts

In Lentekriebels heeft Nora Roberts twee feelgood verhalen gebundeld. Het eerste verhaal, Een dubbele rol, gaat over actrice Ariel Kirkwood. Ze is verwikkeld in een voogdijzaak over het zoontje van haar overleden broer. Niemand weet van de rechtzaak. Dan komt Booth plots in het leven van Ariel, een gesloten man waar Ariel als een blok voor valt. Wanneer de voogdijzaak dan toch in de pers komt, en dit gepaard gaat met veel leugens, zet dit de prille relatie onmiddellijk onder druk. Zal Booth begrip hebben voor Ariel?

In het tweede verhaal, Spel van uitersten, maken we kennis met regisseuse Brooke Gordon. Wanneer ze voor een nieuwe reclamecampagne sporter Parks Jones voor haar camera krijgt, gelooft ze niet dat hij professioneel genoeg zal zijn. Maar vanaf hun eerste ontmoeting springen de vonken er af...

Nora Roberts heeft met Lentekriebels gekozen voor een toepasselijke naam. Beide verhalen zijn romantisch en staan symbool voor hoop. Zowel de personages in Een dubbele rol als die in Spel van uitersten hebben moeite om zich open te stellen voor een nieuwe liefde. In het eerste verhaal heeft Booth moeite om mensen te vertrouwen en toe te laten. In het tweede verhaal is het Brooke die hiermee worstelt. Zowel Ariel als Parks moeten dus behoorlijk wat moeite doen om hun harten te veroveren.

De verhalen zijn eenvoudig geschreven. Hierdoor zijn ze erg toegankelijk. Auteur Nora Roberts schrijft vanuit de perspectieven van beide personages. Hierdoor ken je ook van beide hun gedachten en gevoelens met als resultaat dat je nog meer met hen meeleeft. De aangename schrijfstijl van Nora Roberts zorgt ervoor dat je het gevoel hebt zelf deel uit te maken van het verhaal. Door haar levendige beschrijvingen van de gebeurtenissen kan je bijna het gras van het sportveld ruiken. Je hoopt vanop de eerste rij mee dat Parks het pantser van Brooke kan doorbreken. 

De liefde speelt de hoofdrol in de verhalen in Lentekriebels. Andere thema's komen daardoor zo licht aan bod dat ze eigenlijk geen meerwaarde bieden aan het boek. Een voorbeeld hiervan is de voogdijzaak in Een dubbele rol. Na het lezen van de korte inhoud verwacht je dat de rechtszaak een prominente rol zal spelen in het verhaal maar dit is niet het geval. Dit aspect van het verhaal mist diepgang. 

In beide verhalen is het slot voorspelbaar. Dit doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit van het boek. Je leest Nora Roberts omdat zij garant staat voor romantische verhalen. Een vrolijk einde is hier goed op zijn plaats.  

Lentekriebels is een aanrader voor eenieder die geniet van een meeslepend romantisch verhaal. De chemie tussen de personages spat van de pagina's.

Recensie: Lentekriebels - Nora Roberts

Lentekriebels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Uit angst voor negatieve publiciteit vertelt de bekende tv-actrice Ariel Kirkwood aan niemand dat ze een proces voert om de voogdij over het zoontje van haar verongelukte broer. Ook niet aan Booth DeWitt, in wiens nieuwste film ze de hoofdrol speelt. Wanneer de pers uiteindelijk toch een verhaal vol leugens verspreidt, krijgt ze spijt van haar zwijgzaamheid, want de prille liefde die tussen haar en Booth opbloeit ligt meteen onder vuur...

  Het mag dan goed betalen, reclame maken voor een mannenmodelijn is niet iets waar Parks Jones op zit te wachten. Op haar beurt zit Brooke Gordon niet op Parks te wachten: als fotograaf werkt ze liever met professionals. Toch zorgt hun eerste ontmoeting meteen voor vuurwerk...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen