• onze waardering

Hinderlaag - Taylor Adams RECENSIE

Recensie: Hinderlaag - Taylor Adams

Wanneer James en Elle Eversman op weg naar hun nieuwe leven door de Mojave woestijn rijden, gaat alles mis. Ze vinden een onbekende gewonde man en wanneer ze hem naar een ziekenhuis willen brengen, blijkt hun auto kapot te zijn. Als ze tot hun grote opluchting even later een andere auto zien naderen, denken ze uit de problemen te zijn. Totdat blijkt dat de bestuurder moest stoppen omdat zijn auto ook kapot is. Dan ontdekt James de oorzaak van de kapotte auto’s, en vastzitten in niemandsland zonder telefoonverbinding en voldoende water blijkt niet de grootste van hun problemen te zijn…

Direct vanaf de eerste bladzijdes van Hinderlaag weet Taylor Adams spanning op te bouwen doordat het boek begint met een stukje vanuit het perspectief van de bad guy, die zich aan het voorbereiden is. Hij is ontzettend creepy, maar heeft voldoende persoonlijkheid om niet één-in-een-dozijn slechteriken te worden en weet daardoor interessant te blijven.

Vrij snel daarna lees je verder vanuit de perspectieven van James en Elle Eversman en ook zij zijn sterke personages. Vooral de over-positieve en slimme James valt positief op. Door het verhaal heen wordt er meer over de achtergrond van het stel verteld, waardoor je ze goed leert kennen en geïnvesteerd in ze raakt. Maar nergens neemt dit de vaart uit het boek.

De andere personages zijn misschien wat minder origineel, maar weten toch ook voldoende te boeien.

Hinderlaag is ontzettend spannend en weet je aandacht vast te houden. Het verhaal is origineel en zit goed in elkaar. Bovendien kom je vlak voor het einde een aantal slim geschreven verrassingen tegen die je meteen weer op scherp zetten, omdat je daardoor beseft dat het gevaar voor de Eversmans nog niet over is...

Daarnaast vormt de Mojave woestijn, met zijn open, uitgestrekte en verlaten landschap de ideale setting voor dit verhaal. Want hoe ontsnap je aan een uitgekookte sniper als je je nergens voor hem kan verstoppen?

Hinderlaag van Taylor Adams is een absolute pageturner. Het is spannend en origineel, heeft interessante personages, een ideale setting, en bevat een aantal goed uitgewerkte verassingen. 5 hartjes voor Hinderlaag!

Recensie: Hinderlaag - Taylor Adams

Hinderlaag

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  James en Elle Eversman zitten even zonder baan, zonder huis, een hebben net hun zesde miskraam gehad. Dus als hun Toyota het in het midden van de Mojave woestijn begeeft, lijkt het de zoveelste vorm van pech. Totdat James een kogelgat ontdekt in de motorkap. Een kilometer of anderhalf verderop herlaadt William Tapp zijn .338 kaliber Lapua Magnum terwijl hij een handvol Cheetos in zijn mond propt. Tapp is een van de beste schutters in het land; een menselijke schietcomputer met ijs in zijn bloed en een voorkeur voor het doodschieten van willekeurige en weerloze automobilisten op de snelweg. Tussen Tapp en de auto van James en Elle ligt niets anders dan open land. Perfecte omstandigheden om ze in alle rust te grazen te nemen. Maar het jonge stel geeft niet zomaar op. En als ze het overleven, dan is het redden van hun huwelijk misschien een leuke bonus.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 10 x geweldige slechte tienerfilms

 • De moeilijke Harry Potter Quiz

 • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • Boekenkasten om van te dromen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen