• onze waardering

Heks & jager - Shelby Mahurin RECENSIE

Recensie: Heks & Jager – Shelby Mahurin

De jongvolwassen Lou leeft als dief in de straten van Cesarine, waar ze haar best doet niet in de handen van de chasseurs – de heksenjagers – te vallen. Lou is haar heksenkring ontvlucht en samen met haar beste vriendin Coco blijft ze onder de radar. Totdat ze de chasseur Reid Diggory per ongeluk in de val lokt en de bisschop besluit dat zij en Reid moeten trouwen. De oorlog tussen kerk en de heksen is eeuwenoud en Lou begeeft zich daarmee op glad ijs. Als ontdekt wordt dat ze een heks is, belandt ze ongetwijfeld op de brandstapel. Toch groeien Lou en Reid meer naar elkaar toe, maar durft ze hem wel te vertellen wat ze is? Ze zal uiteindelijk een keuze moeten maken. Maar ook haar verleden achtervolgt haar plots weer en het ligt niet zozeer aan de chasseurs dat ze haar leven niet zeker is.

De roman Heks & Jager heeft misschien niet een al te inspirerende, aantrekkelijke titel. Het is absoluut een aanrader als je fan bent van fantasy young adult, mystiek, pittige en gevatte personages, verboden liefde en natuurlijk van heksenmagie. Al vanaf de eerste pagina's heeft Heks & Jager je in zijn greep. Het verhaal begint sterk en spannend, het eindigt zo mogelijk nog sterker en spannender. De personages Lou en Reid zijn erg goed uitgeschreven. Lou is opstandig, zelfstandig, humoristisch en avontuurlijk. Reid is absoluut het tegenovergestelde. Hij hecht waarde aan het geloof, aan regels en is vooral volgzaam. Wat dat betreft zijn deze personages elkaars tegenpolen. En geen moment dat je daar als lezer aan twijfelt. Hoe ze uiteindelijk toch meer naar elkaar toe groeien door te kijken naar wie de ander is en niet naar wat, is mooi en geloofwaardig uitgewerkt door auteur Shelby Mahurin.

Dat je Heks & Jager het liefst in één ruk wilt uitlezen is mede te danken aan de overtuigende schrijfstijl van Mahurin. Vanuit de ik-perspectieven van Lou en Reid vertelt ze hun kanten van het verhaal, wat in eerste instantie de verdeeldheid van deze personages bekrachtigt. Mahurin schrijft luchtig en het personage Lou zit vol humor, waardoor je menigeens zal zitten te gniffelen. Daarnaast bevat het boek nog meer lagen; Lou worstelt tenslotte niet alleen met haar geheim dat ze heks is, ze worstelt ook met haar afkomst. Ze is niet zomaar een heks, maar ze had als offer moeten dienen om de eeuwenoude strijd tussen kerk en heksen te doen beslechten. Dat Mahurin pas later bekend maakt wie haar moeder en vader is, maakt het extra spannend. Zo zit Heks & Jager boordevol spannende elementen waardoor het niet eens in je opkomt om het boek weg te leggen.

Al met al is deze roman, ondanks de slecht vertaalde titel (het origineel is Serpent & Dove), een echte aanrader. Het omslag is al een blikvanger en doet de inhoud van het verhaal eer aan. Heks & Jager is het eerste deel van deze nieuwe serie en we kunnen niet wachten tot het volgende deel verschijnt, zodat we meer kunnen lezen over het lot van deze dappere en humoristische heks.

Recensie: Heks & Jager – Shelby Mahurin

Heks & Jager

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Er is een lot dat erger is dan de brandstapel
    Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
    Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nog een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen