• onze waardering

Mijn zus wordt vermist - Carissa Ann Lynch RECENSIE

Recensie: Mijn zus wordt vermist - Carissa Ann Lynch

Nadat Madeline heeft besloten te gaan scheiden van haar man John, moet zij zich alleen zien te redden met haar twee kleine kinderen. Zij besluit daarom haar zus Emily, die ze al jaren niet heeft gezien, om hulp te vragen. Kort na aankomst van Emily verdwijnt Madeline zonder een enkel spoor van zichzelf achter te laten. In haar zoektocht naar haar zus komt Emily erachter dat de echtscheiding van haar man niet het enige probleem van Madeline blijkt te zijn.

In Mijn zus wordt vermist valt Carissa Ann Lynch direct met de deur in huis. Het verhaal begint vanaf de eerste pagina en de vaart zit er meteen in. De vaart neemt naarmate het verhaal vordert steeds verder toe, waardoor er een goede opbouw in het verhaal zit. Tot het moment van de ontknoping zit de lezer op het puntje van haar stoel en wil de lezer steeds weten hoe het verhaal af gaat lopen. De spanning is dan ook continu aanwezig. Dit wordt mede veroorzaakt door de vele geheimen en de mysterieuze sfeer die wordt geschetst, waarmee Carissa Ann Lynch de perfecte setting voor een thriller creëert.

Carissa Ann Lynch beschrijft in Mijn zus wordt vermist het verhaal over de verdwijning van Madeline door de ogen van Emily. De paniek en angst die zij ervaart worden erg realistisch omschreven en nemen de lezer helemaal mee in het verhaal. Door het verhaal vanuit één personage te vertellen, kan de lezer zich goed inleven in dat personage en zichzelf in het verhaal plaatsen. Dit komt mede door de realistische en beeldende schrijfstijl van Carissa Ann Lynch die ervoor zorgt dat de lezer het leven van Emily en Madeline voor zich af kan zien spelen.

De ontknoping is goed uitgedacht en laat alle puzzelstukjes van het verhaal op zijn plaats vallen. Ondanks dat het verhaal goed is opgebouwd en er veel spanning aanwezig is in het verhaal, wordt de ontknoping van Mijn zus wordt vermist echter snel afgedaan. De plot is goed uitgedacht, maar er wordt helaas niet de aandacht aan besteed die wel verwacht mocht worden. Dit had beter uitgewerkt mogen worden, zeker gezien het feit dat het boek maar zo een 200 pagina’s heeft.

Al met al is Mijn zus wordt vermist een goede thriller met een prachtige opbouw die elke lezer doet smullen naar meer. Echter, de plot had verder uitgewerkt mogen worden.

Recensie: Mijn zus wordt vermist - Carissa Ann Lynch

Mijn zus wordt vermist

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mijn zus had een geheim. Toen verdween ze...
  Madeline was altijd de onafhankelijke, succesvolle zus tegen wie Emily opkeek. Nu zijn de rollen plotseling omgedraaid. Madeline is verlaten door haar man en ze moet zich alleen zien te redden met haar twee kleine kinderen. Ze vraagt Emily om hulp, alleen lijkt de echtscheiding niet haar enige probleem...
  Van het ene op het andere moment verdwijnt Madeline. Emily blijft met de twee kinderen achter en raakt steeds verontruster. Ze vertrouwt niemand meer. Als het politieonderzoek maar traag op gang komt, besluit ze zelf op zoek te gaan. Ze vindt een ijzingwekkende videotape met een vreselijke misdaad van twintig jaar geleden. Is haar zus het slachtoffer of degene die alles in scène heeft gezet?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

 • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

 • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

 • Ik vergeet je niet - Gillian King

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen