• onze waardering

Girl, stop apologizing - Rachel Hollis RECENSIE

Recensie: Girl, stop apologizing - Rachel Hollis

We dromen allemaal, maar heb je je dromen ook echt verwezenlijkt? Of laat je je tegenhouden door excuses? In Girl, stop apologizing laat Rachel Hollis je zien hoe je jouw hoop, verlangens en doelstellingen kunt (h)erkennen. Ze benoemt excuses die ons weerhouden van onze doelen, maar ook de vaardigheden en de houding die nodig zijn voor groei en vertrouwen komen aan bod. Het uiteindelijke doel: de best mogelijke versie van jezelf.

Rachel Hollis is naast moeder, auteur en motiverende spreker ook een blogger met meer dan 1,8 miljoen volgers. 15 jaar geleden is Rachel gestart met The Hollis Company. Een blog die inmiddels is uitgegroeid tot een online community die dagelijks miljoenen vrouwen laat inspireren. Het streven van Rachel Hollis is dat iedere vrouw haar doelen bereikt en het beste uit haar leven haalt.  Ze wil graag een voorbeeld zijn voor andere vrouwen en is niet bang om ook haar mislukkingen te delen.  

Girl, stop apologizing van Rachel Hollis is dé schop onder je kont die je nodig hebt. Excuses als: ik ben niet goed genoeg, ik heb geen tijd of het is al gedaan zijn na het lezen van dit boek verleden tijd. Het zijn namelijk excuses waar we in geloven, maar die er ook voor zorgen dat onze motivatie afneemt en we opgeven voordat we zelfs zijn begonnen.

Girl, stop apologizing is onderverdeeld in drie onderdelen: excuses om los te laten, gedrag om aan te nemen en vaardigheden om te verwerven. Het boek is op deze manier ontzettend fijn en overzichtelijk ingedeeld. Is er een hoofdstuk dat je niet aanspreekt? Dan kan je dit deel heel makkelijk overslaan zonder iets te missen.

De schrijfstijl van Rachel Hollis is humoristisch, optimistisch en heel erg Amerikaans tegelijkertijd. Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Verder schrijft Rachel op zo'n manier dat het lijkt alsof ze een van je vriendinnen is en je een spiegel voorhoudt:

 'Als wij vriendinnen waren, dan zou ik je nu door elkaar rammelen en je eraan herinneren dat jij het voor het zeggen hebt.' – Rachel Hollis.

Doordat Rachel vanuit haar eigen ervaringen schrijft is het een non-fictie boek met een autobiografisch randje. Het boek bevat veel informatie, vaak net iets te veel. Dit zorgt ervoor dat het boek niet altijd even makkelijk is om te lezen, maar je leert er wel veel van.

Girl, stop apologizing van Rachel Hollis is een boek voor alle vrouwen met mooie dromen die een schop onder hun kont nodig hebben om deze te verwezenlijken. Pak je post-its er maar bij, want deze vrouw gaat zoveel kennis met je delen waar je wat aan hebt, dat je kan blijven plakken.

Recensie: Girl, stop apologizing - Rachel Hollis

Girl, Stop Apologizing

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (16 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen, het niet goed genoeg te doen of om te worden aangesproken op je ambitie?
    'Girl, Stop Apologizing' is jouw wake-upcall! Vrouwen hebben geleerd zichzelf te zien in functie van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is.
    Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, verlangens en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze benoemt de excuses en valkuilen die ons belemmeren, en de vaardigheden en houding die nodig zijn voor groei, vertrouwen en de best mogelijke versie van onszelf.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen