• onze waardering

Doe en denk als een kat 101 levenslessen - Stéphane Garnier RECENSIE

Recensie: Doe en denk als een kat 101 levenslessen - Stéphane Garnier

Je kunt Stéphane Garnier kennen van zijn eerste bestseller: Doe en denk als en kat. Hierin schrijft hij op een vrolijke en leuke manier over wat wij, als mens, van katten kunnen leren. In dit vervolg Doe en denk als een kat 101 levenslessen heeft Stéphane alles wat hij in zijn vorige boek was vergeten vastgelegd. Zijn kat Ziggy was zijn inspiratiebron voor beide boeken en uit alles blijkt dat hij een extreme kattenliefhebber is.

In Doe en denk als een kat 101 levenslessen, wisselen waarnemingen van Stéphane van Ziggy (zijn kat) zich af met observaties van de kat over de mens. Verder staat er bijvoorbeeld een grappige kattenquiz in het boek en worden er veel inspirerende (katten)quotes van 'grote' namen zoals Eckhart Tolle, Charles Dickens en Mark Twain gedeeld.

Wat vooral aanspreekt zijn de 'tips'/'levenslessen'  die dikgedrukt in de meeste hoofdstukken staan. Dit geeft exact de kern van zo'n les weer. Bijvoorbeeld: 'De mooiste jaren van ons leven, zijn die welke we delen.' of 'Liefhebben als een kat is voor altijd, en voor altijd wederkerig. Hoeveel mensen dromen daar niet van?'.

Helaas viel het wel tegen dat er in dit boek 91 levenslessen staan, aangevuld met 10 trefwoorden in plaats van 101 uitgebreide levenslessen. Soms voelt het ook een beetje kinderlijk aan door de simpele schrijfstijl en het feit dat 'de kat' continu als metafoor wordt gebruikt in Doe en denk als een kat 101 levenslessen. Dit maakt wel dat je het gemakkelijk doorleest en je wel moet lachen om de observaties van Stéphane's kat Ziggy.

Het boek is vertaald vanuit het Frans en leest daardoor niet altijd even echt lekker door. Je merkt in deze vertaling dat er niet altijd de juiste uitdrukkingen worden gebruikt en sommige zinsconstructies lopen niet lekker. Zo worden er ook kattengeheimen met de lezer gedeeld die daarna in 1 woord worden 'samengevat' zoals antegen (angst heeft geen enkel nut) of geno (geef nooit op), hierin zou het kunnen dat in het orgineel dit wel bestaande (Franse) woorden waren, maar in het Nederlands klopt er niks van.

'Zware'  topics zoals geluk, oordelen en egoïsme worden versimpeld door ze door de ogen van een kat te aan- en beschouwen. Doe en denk als een kat 101 levenslessen is op een grappige en luchtige manier geschreven, maar valt daardoor niet in de categorie zelfhulpboek of goede inspirerende literatuur. Disclaimer: dit boek is echt alleen geschikt voor de écht kattenmensen, als je niet van katten houdt moet je deze echt overslaan.

Recensie: Doe en denk als een kat 101 levenslessen - Stéphane Garnier

Doe en denk als een kat - 101 levenslessen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deze vrolijke 101 levenslessen van Stéphane Garnier vormen het vervolg op het Doe en denk als een kat. Geniet en laat je opnieuw inspireren door de kat Ziggy.

    De 101 levenslessen van kat Ziggy zijn opnieuw jouw sleutel tot geluk in dit tweede boek van Stéphane Garnier! Ga zitten, ontspan je en laat je meenemen op de tweede reis in het dagelijks leven van deze kat. Of het nu gaat om liefde, gezondheid of werk, de levenswijze van een kat is een bron van eindeloze inspiratie om het leven zo goed mogelijk te beleven. Overwin je angsten, geef nooit op, geloof in jezelf en vind je leven opnieuw uit door inspiratie te halen uit de kat en zijn keuzes.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen