• onze waardering

Zarah & Zottel Missie: Red de bal - Jan Birck RECENSIE

Recensie: Zarah & Zottel Missie: Red de bal - Jan Birck

Op een dag ontvangt Zarah een brief van De winkel van alles, het blijkt de gebruiksaanwijzing voor Zottel te zijn. Ze besluit de functies van Zottel meteen uit te testen en samen maken ze een ritje naar het pleintje.

Eens aangekomen op het pleintje stuiten ze op een boze meneer Klokkenstok. Hij is boos om dat de voetballende kinderen zijn waardevolle tijd gestolen hebben en besluit als straf de bal af te nemen.

Dit kunnen de kinderen niet zomaar laten gebeuren, niemand heeft iets gestolen en al zeker geen tijd. Ze besluiten een plan te bedenken om de bal terug te krijgen en misschien kunnen de speciale functies van Zottel wel helpen bij hun missie om de bal te redden! 

Zarah & Zottel Missie: red de bal is het tweede boek van schrijver en tekenaar Jan Birck waarin Zarah en Zottel de hoofdrol spelen. Zarah is een meisje dat samenwoont met haar mama en sinds kort ook haar hond/pony. Haar papa is teruggekeerd naar het land waar hij vandaan komt en Zarah mist hem duidelijk.

Buiten Zarah, Zottel en mama bevat het verhaal een hele reeks aan personages zoals de postbodes, de kinderen op het pleintje, de familie Klokkenstok,... allemaal worden ze bij naam genoemd maar het zijn er te veel om te kunnen onthouden. Ik denk dat al die namen voor kinderen wel verwarrend zouden kunnen zijn. Maar als dit personages zijn die terugkeren in de andere boeken dan zullen deze na een tijdje wel gekend zijn.

Voor een prentenboek is Zarah & Zottel Missie: red de bal wel best een dik boek. Het lijkt dan ook eerder geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor jongere kinderen is het verhaal veel te ingewikkeld. Ook de grapjes in bet verhaal en de manier waarop Jan Birck met de tekst in het boek speelt zijn echt gericht op oudere kinderen. 

Ik denk dat het naast een voorleesboek ook een leuk boek is voor iets ervaren lezers. De prenten ondersteunen de tekst en vormen samen een mooi geheel. Voor beginende lezers zal Zarah & Zottel Missie: red de bal waarschijnlijk net te moeilijk zijn maar zij kunnen dit wel samen met hun ouders lezen.

Naast schrijver is Jan Brick ook illustrator. Hij heeft de illustraties voor Zarah & Zottel Missie: red de bal allemaal zelf gemaakt en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Het hele boek is kleurrijk en de illustraties zijn tot in de details uitgewerkt. Ze zorgen er echt voor dat het boek een mooi geheel vormt en het is een genot om er naar te kijken.

Zarah & Zottel Missie: red de bal is een leuk en humoristisch verhaal dat vele kinderen en hun ouders zeker zal plezieren. Het is het tweede boek in een mooie reeks waarin we de andere personages hopelijk nog beter kunnen leren kennen.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. In het begin vond ik het een nogal verwarrend boek met al die personages en gekke namen, maar eens je in het verhaal zit dan kan je wel volgen en toen kon ik er ook van genieten. Daarom besloot ik om Zarah & Zottel Missie: red de bal uiteindelijk 4 hartjes te geven. Kinderen moeten het boek misschien een tweede keer lezen om alles te begrijpen maar de tekst en illustraties van Jan Birck zijn zo leuk dat ze het zonder twijfel nog veel vaker zullen willen lezen!

Recensie: Zarah & Zottel Missie: Red de bal - Jan Birck

Zarah & Zottel - Missie: red de bal

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Meneer Klokkenstok, de conciërge, is boos. Hij beweert dat de kinderen op het pleintje zijn waardevolle tijd gestolen hebben, maar daar snappen ze niets van. Wel willen ze hun voetbal terug, die meneer Klokkenstok heeft meegenomen. Gelukkig zijn er Zarah en haar ongewone pony Zottel. Zottel heeft een "speciale functie', en die komt heel goed van pas om de verdwenen bal terug te halen …

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen