• onze waardering

Noor - Tille Vincent RECENSIE

Recensie: Noor - Tille Vincent

Wanneer Noor verliefd wordt op een Braziliaanse uitwisselingsscholier, besluit ze hem in haar eentje in de zomervakantie op te zoeken. Eenmaal in Brazilië aangekomen, breekt hij haar hart. Noor staat er helemaal alleen voor, in een wildvreemd land. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze in de bus ook nog eens besloten. Ze heeft geen paspoort en geen geld meer. Als een reddende engel komt Dani in beeld. Zij geeft Noor een slaapplek, een telefoon, geld, kleren, eten... Dan begint Noor ook nog eens gevoelens voor Dani te krijgen. Maar is Dani wel te vertrouwen?

Noor is het tweede deel in de Dilemma-serie van Tille Vincent. In het eerste deel leerden we Anna kennen. Je hoeft het eerste deel niet te lezen voordat je aan Noor begint; de twee verhalen zijn totaal verschillend. In dit deel volgen we Noor, die in haar eentje naar Brazilië reist. Ze heeft tegen haar ouders gelogen, want zij denken dat Noor met haar beste vriendin Stella is gegaan. Na een reeks ongelukken, komt Noor er dus helemaal alleen voor te staan. Totdat ze Dani leert kennen. Dan neemt dit verhaal je mee in een andere wereld. Niet alleen omdat Noor afspeelt in een land vol corrupte politieagenten, maar ook in het rijkeluiswereldje waar Dani zich in bevindt.

Vanaf het moment dat je als lezer dit boek openslaat, wordt je erin gezogen. Je komt er nog niet direct achter wat de exacte reden is dat Noor in Brazilië is, maar daar kom je langzaam maar zeker achter. De reden waarom ze daar naartoe is vertrokken, heeft Tille Vincent zo geloofwaardig mogelijk gemaakt. Maar toch zal je je als lezer afvragen of je dezelfde keuze had gemaakt als je in Noors schoenen had gestaan. Daarna wordt het verhaal spannend in de zin dat je als lezer niet goed weet of Dani te vertrouwen is of niet. Het lijkt toch te mooi om waar te zijn dat Noor, die alles had verloren voordat ze Dani tegenkwam, opeens gered wordt door een super aardig en rijk meisje. Je voelt als lezer dat er iets niet pluis is, en daar wil je maar al te snel achter komen. In die zin is Noor een verhaal dat je niet weg wilt leggen.

Daar komt ook nog bij kijken dat de schrijfstijl van Tille Vincent zeer prettig is. Ze weet je bladzijde na bladzijde mee te nemen in het verhaal van Noor en Dani. Tille Vincent schrijft beknopt en begrijpelijk, waardoor je het boek uit hebt voordat je het weet. De vlotte schrijfstijl maakt het alleen nog maar lastiger om het boek weg te leggen, dus sta er niet van te kijken als je het boek in één ruk uitleest. Het is wel zo door de schrijfstijl dit boek niet aan te raden is voor volwassenen, maar meer voor jonge meiden die net als Noor (bijna) klaar zijn met de middelbare school. Er kan met zekerheid gezegd worden dat zij genieten van het verhaal van Noor!

Niet alleen door de schrijfstijl is dit boek prettig te lezen, maar ook door het verhaal en de personages. Noor is wellicht wat naïef, maar kom op, ze komt net van de middelbare school. Buiten dat om is ze een onwijs fijn personage om over te lezen. Als lezer zal je niets liever willen dat het allemaal goed komt met de lieve Noor. Daarnaast is de ontwikkeling van Noor ook interessant om te lezen. Je leest hoe ze voor het eerst op eigen benen leert te staan, en hoe ze kennis maakt met feestjes en drugs. Dani is ook een heel interessant personage om over te lezen, omdat je juist wilt weten wat haar geheim is.

Noor is een zeer prettig boek met fijne personages. Door de spanning die in het verhaal zit en door de vlotte schrijfstijl van Tille Vincent, zal je het boek binnen no-time uit hebben!

Recensie: Noor - Tille Vincent

Noor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is zomervakantie en Noor reist in haar eentje naar Brazilië. Vanaf de eerste dag loopt alles fout. Noor wordt gedumpt, bestolen en bijna verkracht. Gelukkig ontmoet ze Dani, een meisje dat Noor meteen onder haar vleugels neemt. Door Dani maakt ze kennis met het leven van de superrijken, maar ze wordt ook geconfronteerd met een paar grote vragen. Noor was er altijd van overtuigd dat ze hetero was, maar nu begrijpt ze haar eigen gevoelens niet meer. En wat moet ze doen wanneer ze beseft dat haar nieuwe vriendin zich met louche zaakjes bezighoudt?

  Eerder in deze reeks verscheen Dilemma: Anna.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Throne of Glass fancast favorieten

 • 7x de leukste bookish items met kaarten uit fantasy boeken

 • Onze aanraders voor Netflix in maart

 • Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

 • Brandende meisjes - C.J. Tudor

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen