• onze waardering

50 dieren met een wereldrecord - Martin Jenkins RECENSIE

Recensie: 50 dieren met een wereldrecord - Martin Jenkins

50 dieren ontvangen een prijs voor hun unieke eigenschappen. Alle 50 verbraken ze een wereldrecord. Er worden prijzen uitgedeeld voor onder andere het schokkendste dier, mooi maar dodelijk, supersprinter, de snelste vlieger en nog zoveel meer.

Ontdek leuke feitjes over de 50 leukste dieren van de hele wereld en ontdek waarom net zij deze mooie prijzen winnen. Leer meer over de kenmerken, de habitat en de bijzondere vaardigheden van deze leuke dieren en vergeet zeker niet te genieten van de prachtige illustraties!

Je kent ze wel, de typische informatieve boeken over dieren boordevol wetenschappelijke info en foto's. 50 dieren met een wereldrecord is absoluut niet zo'n boek. In plaats van ellenlange informatieve teksten springen hier vooral de illustraties er uit. 

De tekst, die geschreven werd door Martin Jenkins is telkens ingedeeld in kleinere blokken en staat ook her en der op de bladzijde tussen de foto's waardoor je tegelijk kan lezen en rustig kan kijken naar de mooie illustraties. Onderaan elke pagina staan telkens vier leuke feitjes over elk dier die ook ondersteund worden door kleine prentjes.

De mooie illustraties in 50 dieren met een wereldrecord werden gemaakt door Tor Freeman. Hij maakte gebruik van prachtige kleuren en lette in zijn illustraties ook zeker op de essentiële details die typisch zijn voor de dieren. Daarbuiten zijn ze ook nog eens erg grappig en daardoor enorm aantrekkelijk voor kinderen. 

Door deze leuke tekst van schrijver Martin Jenkins en mooie illustraties van illustrator Tor Freeman is het voor kinderen zonder twijfel eenvoudig om hun aandacht bij het boek te houden. De illustraties versterken de tekst en verduidelijken deze soms ook. Want hoewel 50 dieren met een wereldrecord waarschijnlijk erg interessant is voor jonge kinderen, is de tekst toch eerder geschikt voor iets oudere kinderen. Er wordt soms gebruik gemaakt van moeilijkere woorden die misschien niet alle jonge kinderen gaan begrijpen. Maar met hulp van een volwassene of ouder kind kunnen ze uiteraard ook erg veel bijleren over deze leuke dieren.

Wat mij betreft is 50 dieren met een wereldrecord van Martin Jenkins echt een topboek. Het is een vernieuwend informatief boek dat zowel kennis bij brengt als de focus legt op vormgeving. Het is een prachtig boek voor kinderen van alle leeftijden maar de informatie zeker voor oudere kinderen erg interessant. Al ben ik er zeker van dat zelfs volwassenen er nog iets van kunnen opsteken.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. De informatieve tekst van Martin Jenkins en de prachtige illustraties van Tor Freeman vullen elkaar perfect aan en versterken elkaar zelfs. 50 dieren met een wereldrecord is een top boek op alle vlakken en verdient een ereplaats in de boekenkast. Al zal het daar niet lang staan want eens je er in begint te bladeren wil je het niet snel weer weg leggen.

Recensie: 50 dieren met een wereldrecord - Martin Jenkins

50 dieren met een wereldrecord

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Komt dat zien, komt dat zien! De prijsuitreiking gaat beginnen. De unieke prestaties en talenten van vijftig dieren van over de hele wereld staan in de schijnwerpers. We reiken prijzen uit voor onder meer de snelste vlieger, de beste springer, degene met de langste tentakels, voor lastigste eter en grootste stinkerd. Welk dier legt het bijzonderste ei, maakt de meest waanzinnige bouwsels of kan zich het beste vermommen?

    Ontdek het allemaal in dit briljant geïllustreerde boek vol waanzinnige en originele dierenweetjes.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen