• onze waardering

Ontsnapping - Linwood Barclay RECENSIE

Recensie: Ontsnapping - Linwood Barclay

In Ontsnapping: De samenzwering, het vervolg op Achtervolging: Ren voor je leven, zijn Jeff en zijn robothond Chipper nog altijd op de vlucht voor Het Instituut. Het boek begint vlak na de gebeurtenissen waarmee Achtervolging eindigde. Na de spannende confrontatie tussen Jeff, Chipper en Emily en Dolker, hoofd beveiliging van Het Instituut, is het niet langer veilig voor Jeff om op de camping bij zijn tante Flo te blijven. Samen met Chipper en Harry Groen slaat hij op de vlucht. De vrienden hebben de agenten van Het Instituut al vaker kunnen ontlopen, maar hun achtervolgers komen steeds dichterbij. Kunnen Jeff en Chipper uit handen van Het Instituut blijven? En wie is Harry Groen eigenlijk? Kunnen ze hem wel vertrouwen?

Met Ontsnapping levert Linwood Barclay weer een razend spannend en superleuk verhaal af. Terwijl Achtervolging aan elkaar hing van spannende momenten, is het tempo in dit boek iets rustiger. Er is meer ruimte voor wisselende vertelperspectieven en dat maakt het verhaal op een andere manier spannend, je wil weten wie er wanneer aan het woord is en wat er gebeurt, want Barclay weet de spanning goed te bewaren.  Ook in dit boek word je weer helemaal meegetrokken in het verhaal.

Daarnaast is er in Ontsnapping een grotere rol neergelegd voor de trouwe viervoeters. Naast Chipper, die we al kenden uit deel 1, komen we in dit boek ook Pepper tegen. Pepper is de oude hond van Jeff die hij weg moest doen toen hij bij zijn tante ging wonen. In deel 1 wordt ze alleen genoemd, terwijl ze in dit boek een belangrijke rol speelt. Naast Pepper maken we ook kennis met Barbara. Barbara is net als Chipper een robothond, maar dan het laatste model met nog meer technische snufjes. Het is heel leuk om over meer honden te lezen dan alleen over Chipper.

Ook Emily maakt een comeback in Ontsnapping. De stoere vriendin van Jeff en Chipper laat zich ook in dit deel niet uit het veld slaan. Ze is even onverschrokken als in het eerste deel en dat siert haar. Ze is een superleuke aanvulling op het verhaal en het is grappig om te lezen hoe ze slimme plannetjes bedenkt om uit de problemen te blijven. De vriendschap tussen Emily, Chipper en Jeff komt net als in Achtervolging weer goed naar voren, dat is mooi om te lezen.

Ten slotte is Ontsnapping nog een tikkeltje enger dan Achtervolging en komen de plot twists nog onverwachter. Dat maakt het boek nog leuker om te lezen. Als lezer kom je meer te weten over de projecten van Het Instituut en die zijn toch wat huiveringwekkender dan verwacht. Toch blijf je hunkeren naar meer informatie en wil je weten hoe het verhaal afloopt. Linwood Barclay weet de serie mooi af te ronden, want ook het van einde van Ontsnapping is prachtig.

Ontsnapping, het vervolg op Achtervolging is een geweldig verhaal waarin de spanning er weer goed in zit. Hoewel dit boek iets rustiger begint dan het eerste deel, weet Barclay de lezer binnen enkele hoofdstukken mee te sleuren in weer een spannend en onverwacht verhaal. Naast bekende personages zoals Chipper, Jeff en Emily, maken we in Ontsnapping ook kennis met nieuwe viervoeters die het verhaal extra leuk maken. Daarnaast is het personage Emily weer net zo stoer als in het eerste boek. Ook is dit boek een tikkeltje enger dan Achtervolging en zijn de plot twists nog onverwachter. Ontsnapping is een echte aanrader voor iedereen die van super spannende boeken en van honden houdt.

Recensie: Ontsnapping - Linwood Barclay

Chipper 2 - Ontsnapping

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het razendspannende tweede boek over de slimste hond ter wereld!

    De twaalfjarige Jeff en de genetisch gemanipuleerde spionagehond Chipper zijn op de vlucht voor een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Dankzij heel veel moed, geluk en een aantal buitengewoon handige foefjes in Chippers software zijn ze er tot nu toe in geslaagd om uit handen van hun achtervolgers te blijven. Maar nu komen de agenten van Het Instituut wel heel dichtbij – en als Jeff en Chipper levend willen ontsnappen, zullen ze slimmer, sneller en moediger dan ooit moeten zijn…

    Ontsnapping is het vervolg op Achtervolging. Een origineel verhaal vol actie, spanning en avontuur voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen