• onze waardering

High protein - Hannah Vreugdenhil RECENSIE

Recensie: High protein - Hannah Vreugdenhil

Eiwit is goed voor elk

High protein van Hannah Vreugdenhil is een kookboek dat 56 lekkere recepten bevat. Elk recept heeft minimaal 25% eiwit. Er staan zelfs recepten in die 50% eiwit bevatten, er staat duidelijk bij elk recept hoeveel procent eiwit erin zit. Het kookboek begint met een bladzijde over de schrijfster zelf. Hannah Vreugenhil heeft alle recepten op zichzelf uitgetest en bekeken wat wel en niet werkt. Na het stuk over zichzelf volgt er een informatief stuk over eiwitten en de noodzaak hiervan. Deze uitleg wordt gegeven in 'normale mensentaal' waardoor het voor iedereen te begrijpen is. In dit hoofdstuk leer je bijvoorbeeld dat eiwitten in het Grieks 'van eerste kwaliteit' en 'van groot belang' betekent. Je weet waarschijnlijk al dat eiwitten goed voor je zijn, maar na het lezen kijk je toch even anders naar eiwitten. Het geeft ook een stukje bewustwording of je zelf wel voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Elk recept kan ook vegetarisch gemaakt worden, er staat bij elk recept een variatiemogelijkheid. Dus genoeg te variëren met de standaard recepten om het helemaal naar je eigen wens en smaak te maken. Iets wat minder handig is, is dat elk product afgewogen moet worden. Zo staat er bijvoorbeeld dat er 60 gram tomaat of 50 gram paprika in een gerecht moet. Je kan moeilijk van te voren inschatten hoeveel tomaten 60 gram tomaat is. Aan de andere kant helpt afwegen natuurlijk wel weer bij een uitgebalanceerd eetpatroon. Daarnaast wordt de bereidingstijd in drie gradaties aangegeven, kort, middel en lang. Ook hierin is het zelf even inschatten hoeveel minuten kort, middel en lang dan is. Per gerecht staat heel netjes wat de voedingswaarde hiervan is. Dit wordt uitgesplist in calorieën, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels.

Het was even zoeken naar een geschikt recept, sommige recepten bevatten veel handelingen of er moeten veel producten gekocht worden waar je maar een beetje van nodig hebt. Je moet dus even goed kijken hoeveel tijd je op dat moment hebt en wat je wel en niet al in huis hebt. 

Ovenroasted tofu and veggies

Op een zomerse avond had ik trek in een licht, maar toch gezond gerecht. Er staan veel gezonde recepten in, dus het was kiezen. Het werd de ovenroasted tofu and veggies ovenschotel. Dit gerecht bevat meer dan voldoende groenten (400 gram per persoon), de aangegeven hoeveelheid is namelijk voor één portie. Neem wel een ovenschaal die groot genoeg is voor alle groenten wanneer je met meerdere personen eet. De smaak van de groenten gaat heel goed samen met de kruidenolie, dit is echt een toevoeging. Het leuke is dat je de kruidenolie zelf maakt en super eenvoudig is. Ik heb de tofu vervangen door kant en klare tofureepjes. Het eiwitpercentage verandert natuurlijk door de variatietips, deze staan niet bij de variatietips vermeld. Dit zou wel een extra pluspunt voor het boek geweest zijn. Je moet zelf even het aantal eiwitten uitrekenen.

Cheeseburger bites

Deze bites vielen direct op bij het doorbladeren van het boek. Het ziet er smakelijk uit en door de titel word je ook nieuwsgierig. Een cheeseburger in de vorm van een soort gehaktballetje. De balletjes smaken erg bijzonder en zijn nog lekker smeuïg, hier helpt de cheddar ook bij. Een leuke combinatie en vooral erg lekker. Snipper de ui niet te klein want de gesnipperde ui geeft juist een bijzondere bite aan het balletje. Het gerecht is goed te maken zonder bijzondere vaardigheden. Deze cheeseburger bites zijn leuk om bij de borrel te serveren, je kunt ze culinair serveren. Maar je kunt ze ook heel goed als onderdeel van een aardappel, vlees, groente maaltijd. Zeker een gerecht om nog eens te maken!

Het boek is zeer leuk om te hebben als je een voedingspatroon zoekt met veel eiwitten. Daarnaast is het boek ook geschikt om voldoende eiwitten per maaltijd binnen te krijgen. Je pakt dit boek er gemakkelijk bij, het is een mooi en handzaam boek. Met dit boek High protein maak je lekkere recepten en zorg je ook nog eens goed voor jezelf, een dubbel voordeel dus. Het boek krijgt hierdoor zeker vier hartjes.

Recensie: High protein - Hannah Vreugdenhil

High protein

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Fit met eiwit

  Iedereen die lekker in zijn vel wil zitten weet het: de sleutel naar succes zijn eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn niet alleen goed voor sporters maar helpen iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Zo verzadigt een eiwitrijke maaltijd zo goed waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien of het teveel eten van snelle suikers. Eiwitten helpen dus ook iedereen die wil afvallen of zijn lekkere trek onder controle wil krijgen. Hoewel er voldoende kant-en-klare eiwitrepen te krijgen in de supermarkt, is het beter om te zorgen dat je maaltijden genoeg proteïnen bevatten. En als je een eiwitreep voor on the go wilt? Waarom niet zelf maken? Dat weet je ook meteen wat erin zit.

  Hannah Vreugdenhil is bij velen bekend als het gezicht van de gezonde maaltijdservice DoorMeal van Personal Body Plan. Als ze niet aan het koken of eten is, hangt ze aan de ijzers in de sportschool of wandelt ze met haar honden. Het levende bewijs dat je echt kan genieten van een gezonde levensstijl.

  Hannah deelt in High protein maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures eiwitrijke kokosmakronen, cinnamon swirl pancakes, apple pie oats en pumpkin spice waffles. En ieder gerecht kan gerecht kan vegetarisch gemaakt worden.

  Voor wie lekker wil eten en tegelijkertijd goed voor zichzelf wil zorgen..

  Hannah Vreugdenhil is de oprichter en het gezicht van DoorMeal, de gezonde maaltijdservice met gerechten waarbij het water je in de mond loopt! Ook is zij de co-auteur van Personal Body Plan - the recipe guide in samenwerking met Tom Barten. Daarnaast begeleidt zij mensen met haar coachingscenter Empowered by.

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen