• onze waardering

Recensie: Project Gio RECENSIE

Recensie: Project Gio

Wanneer zijn ouders op vakantie gaan, loopt een feestje van Gio in de villa van zijn ouders, totaal uit de hand. Gio Latooy, een bekende YouTuber, speelt in deze familiefilm zichzelf en treft de ochtend na het feestje een totaal verwoest huis aan. Hij heeft twee weken de tijd om alles te repareren en op te ruimen en probeert ondertussen de buitenwereld ervan te overtuigen dat er niets aan de hand is.

'Geen feestjes,' zegt Gio's vader voor vertrek. Maar wanneer zijn vriend Sammie een uitnodiging voor een feest deelt op zijn Instagram-stories, stroomt het huis vol feestende jongeren. En dat is natuurlijk vragen om problemen. Om geld bij elkaar te krijgen neemt Gio allerlei simpele baantjes aan, maar ook dat valt voor iemand die zijn geld verdient met het maken van filmpjes niet mee...

Fans van Gio, die binnen zijn doelgroep vallen, zullen het ongetwijfeld leuk vinden om de YouTuber in Project Gio - een film van Bas van Teylingen - te zien spelen, maar voor de overige kijkers valt er weinig plezier uit deze film te halen. Wanneer je de trailer hebt bekeken, heb je een groot deel van de film eigenlijk al gezien. Het scenario is erg standaard uitgewerkt (en bovendien totaal niet origineel) en acteertalent is ver te zoeken, vooral bij Gio zelf. Niek Roozen, die vriend Sammie speelt, en Belle Zimmerman (buurmeisje Tamara) brengen het er wat beter af. Ook is er een pot met andere YouTubers opengetrokken en zien we onder andere Giel Beelen, Frits Sissing en Snelle voorbijkomen met een klein rolletje. Een ander blik dat ze hebben opengetrokken bevat een portie, niet zo subtiele, merknamen, die op sommige momenten wel erg overdreven in beeld komen.

'Help, waarom kan ik niks,' roep Gio op een bepaald moment. Of hij daadwerkelijk zo dom en onhandig is als in de film, weten zijn fans ongetwijfeld beter, maar voor nu is het echt een kluns die totaal niets kan. Zelfs voor de meest simpele dingen als fietsen heeft hij hulp nodig. Ongetwijfeld zijn bepaalde elementen nogal overdreven uitgewerkt voor Project Gio, maar dit maakt alles nog onrealistischer. Zo zijn de twee bouwvakkers die Gio heeft ingehuurd totaal waardeloos en voeren ze dagenlang niets uit. Ze genieten in het ligbad van zijn ouders, ontspannen in de jacuzzi en stellen zich de vraag of ze havermelk of volle geitenmelk in hun cortado willen. Er is toch niemand die dit accepteert? Ook de reacties van twee meiden en een jongen, die flauwvallen wanneer ze Gio tijdens zijn eendagsbaan als pizzabezorger zien, zijn te veel van het goede.

De vooroordelen over YouTubers die aan bod komen, met name door de vader van buurmeisje Tamara, zijn nog grappig te noemen, maar meer humor dan dat zit er niet in. Als het slechte acteerwerk en de totaal onrealistische gebeurtenissen de film grappig maken om te kijken, dan ligt het niveau wel erg laag. Zoals gezegd zullen de fans van Gio de film waarschijnlijk een komische film vinden, zeker wanneer je binnen de doelgroep valt en het je puur om Gio te doen is. Maar verder ben je vooral blij als Project Gio weer voorbij is.

Recensie: Project Gio

Project Gio

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In de hilarische komedie Project Gio speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video's uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is volledig verwoest. Gio heeft géén geld en géén tijd... Hoe lost hij alle ellende in twee weken op, en houdt hij de schijn hoog bij zijn ouders én volgers dat er niks aan de hand is?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen