• onze waardering

Izzy Love 8: Villa Valentijn - Manon Sikkel RECENSIE

Recensie: Izzy Love 8: Villa Valentijn - Manon Sikkel

IzzyLove (die in het dagelijkse leven Isa heet) gaat tijdens de zomer aan zee logeren bij haar ooms Pim en Machid. Ze verwacht dat het een erg saaie zomer gaat worden, want wat valt er eigenlijk te doen aan de zee? Uiteindelijk wordt het veel spannender dan ze denkt, met Zachar, Brahim, Olga, Kaas, Villa Valentijn, veel vriendschap en ook een beetje liefde.

Isa is het hoofdpersonage in IzzyLove Villa Valentijn en zij is heel herkenbaar voor jonge meisjes. Manon Sikkel kan zich helemaal in jonge meisjes verplaatsen. Isa krijgt te maken met heel wat emoties en je ziet haar daarin groeien doorheen het boek. Zo is ze verliefd op een jongen, is er een andere jongen verliefd op haar, is ze soms een beetje jaloers op haar beste vriendin... Jonge meisjes zullen zich helemaal in Isa herkennen! Ook leest het boek fijn, waardoor jonge lezers het snel uithebben!

Hoewel dit boek het achtste deel is in de IzzyLove-serie, kan je het perfect los lezen van de andere boeken. Af en toe verwijst Isa wel terug naar avonturen die ze beleefde in eerdere boeken, maar die momenten worden ofwel goed uitgelegd, of zijn zo kort dat het niet zo veel uitmaakt. Het achtste boek kent ook weer een afgerond einde, waardoor een eventueel volgende deel weer met een nieuwe insteek kan starten.

Wat wel vreemd is, is dat deze boekenserie nog steeds IzzyLove heet. IzzyLove is de naam van de blog waarop Isa schreef toen ze jonger was. Op het moment dat het achtste boek begint, zegt Isa al dat ze het bloggen al lang niet meer doet en verder komt de naam IzzyLove ook niet meer voor in het boek. Dat kan toch wel verwarrend overkomen voor de lezers!

Er is nog een detail dat mijn wenkbrauwen deed fronsen. Aan het einde van IzzyLove Villa Valentijn is er een deel van het plot dat zich afspeelt in een grot aan de Nederlandse kust. Ja, een grot, geen bunker of ander bouwwerk gemaakt door mensen. Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat er ergens aan de Nederlandse kust een natuurlijke grot is waar het water in en uit kan stromen. Voor dat deel in het plot was het realistischer geweest als het zich niet in Nederland afspeelde, maar op een rotsiger kustgebied.

IzzyLove Villa Valentijn van Manon Sikkel is een fijn en herkenbaar boek voor jonge meisjes, met hier en daar kleine pijnpuntjes. Het achtste deel in de serie is los te lezen van de andere delen.

Recensie: Izzy Love 8: Villa Valentijn - Manon Sikkel

IzzyLove - IzzyLove 8 - Villa Valentijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel is er nu IzzyLove 8 – Villa Valentijn. Sikkel won de Jonge Jury, de Nederlandse Kinderjury, de Hotze de Roosprijs en de Pluim van de Senaat. Volg Isa in het spannendste boek tot nu toe.
    Isa logeert de hele zomer bij haar ooms aan zee. Net wanneer ze denkt dat dit de saaiste zomer van haar leven wordt, ontmoet ze Zachar. Hij loopt altijd op blote voeten en woont in een oud landhuis in de duinen. Heel even lijkt het de mooiste zomer van haar leven te worden. Maar dan ontmoet ze Brahim, wonderlijke Olga en Kaas, een jongen die gek is op vogels en fossielen. En dan komt ook haar beste vriendin Sofie op bezoek. De zomer wordt er een vol drama…
    Villa Valentijn is een liefdesverhaal én een avonturenroman zoals alleen Manon Sikkel die kan schrijven. Maar het is vooral een boek over vriendschap, en over zomers die eindeloos lang en altijd zonnig zijn…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen