• onze waardering

Godendrank - Ilja Gort RECENSIE

Recensie: Godendrank - Ilja Gort

Alles achterlaten om opnieuw te beginnen in een ander land, zou jij het durven? Abel en Angela wagen de stap en verruilen hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan voor een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk. Wanneer ze de ene na de andere tegenslag te voorduren krijgen, besluit Abel wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheutje geestverruiming. Hiermee komen Abel en Angela in aanraking met mensen die het niet zo nauw nemen met de wet en brengen ze zichzelf in een lastige positie.

Godendrank van Ilja Gort is een heerlijke misdaadroman die je voor even het gevoel geeft dat je zelf op vakantie bent in Zuid-Frankrijk. Het boek heeft een hoog 'ik vertrek' gehalte en laat je dan ook van de ene verbazing in de andere vallen.

Godendrank wordt voornamelijk vertelt vanuit het personage van Abel, maar ook een beetje vanuit Angela.

Abel is een echte hippie en rookt graag een jointje. In Amsterdam verkoopt Abel cd's en plaatjes, maar hij vindt het tijd voor een nieuw avontuur. Abel is een echte levensgenieter en wilt alles uit het leven halen. Het is een echte dromer en begint altijd aan iets zonder erbij na te denken. Zo ook zijn avontuur naar Zuid-Frankrijk. Doordat Abel heel makkelijk naar de dingen in het leven kijkt, en niet nadenkt over de mogelijke consequenties, brengt hij zichzelf hiermee in benarde situaties.

Angela, de vrouw van Abel, is de nuchtere van de twee. Angela werkt in het UMC en heeft een geweldige baan die ze niet zomaar wil opgeven voor een bevlieging van haar man. Ze heeft de touwtjes in handen en probeert haar man in het gareel te houden en te behouden om dingen te doen waarover hij nog niet goed heeft nagedacht.

De personages van Abel en Angela zijn twee tegenpolen, maar dat zorgt voor balans en heel veel hilarische momenten in het boek!

De schrijfstijl van Ilja Gort is erg beeldend. Hierdoor krijg je als lezer het gevoel dat je jezelf voor een paar uur in Zuid-Frankrijk waant. Ook zijn de personages erg goed uitgewerkt, waarvoor Ilja Gort complimenten verdient. Wat ook erg fijn is, is dat er gebruikt wordt gemaakt van sterretjes wanneer er binnen een hoofdstuk wordt overgeschakeld naar een ander tijdslot. Dit is erg fijn, omdat je hier als lezer op voorbereid wordt.

Verder is het verhaal naar het plot toe heel erg goed opgebouwd, maar het had net iets langer mogen duren. Als lezer kan je het gevoel krijgen dat Godendrank plots uit is en je op meer had gehoopt. In de epiloog wordt wel vertelt hoe het nu verder gaat met de personages, maar als lezer kan ik me voorstellen dat je dit liever in een wat latere context had gezien. De 'hoe is het nu met' een jaar later had passender geweest, omdat je als lezer heel graag wilt weten wat er van de personages terecht is gekomen.

Al met al is Godendrank van Ilja Gort is een heerlijk misdaadroman die je even op vakantie laat wanen in Zuid-Frankrijk. De kennis die Ilja van Frankrijk heeft weet hij heel goed over te brengen. Als je even op vakantie wilt via een boek, dan is Godendrank een echte aanrader! Vakantiegevoel gegarandeerd.

Recensie: Godendrank - Ilja Gort

Godendrank

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een wijnboer kiest voor de misdaad

  Deze nieuwste roman van Ilja Gort is "Ik vertrek' in de overtreffende trap.
  Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen.
  Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen