• onze waardering

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht - Nina Swaans RECENSIE

Recensie: Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht - Nina Swaans

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht van Nina Swaans is een praktisch handboek met een knipoog voor elke (aanstaande) moeder. Alle thema’s waarmee je als nieuwe moeder mee te maken gaat krijgen komen aan bod.

Als je voor het eerst moeder wordt komt er heel veel op je af. Van heel veel heb je van tevoren wel al eens van gehoord maar door heel veel dingen wordt je heel erg overvallen. En dat kan voor heel veel paniek zorgen. Nina Swaans heeft dit aan den lijve ondervonden en zag vriendinnen met hetzelfde worstelen. En zo is Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht geboren. En zoals vaak met boeken geschreven door ervaringsdeskundigen: ze weten waar ze het over hebben. Daarom sluit dit boek ook zo goed aan bij de hedendaagse (nieuwe) moeders. Extra fijn is dat er regelmatig benadrukt wordt dat je je eigen gevoel moet volgen en vooral de tips moet opvolgen die bij jou passen.

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht is verdeeld in handige hoofdstukken die steeds op twee bladzijdes passen. Erg overzichtelijk en ook prettig aan de ogen qua lay-out. Er staat steeds een algemene toelichting op het onderwerp aangevuld met extra tips. Door het combineren van hedendaagse tips en oma’s tips combineert Nina Swaans het beste van twee werelden. En geeft ze je voldoende opties om uit te kiezen en te ontdekken wat bij je past als moeder. Als Nederlander in België weet Nina Swaans ook de verschillen in geboden zorg tussen de beide landen en benoemt dit ook. Heel fijn om verwarring te voorkomen.

De schrijfstijl van Nina Swaans is erg prettig. Het leest gemakkelijk weg en haar exotisch taalgebruik (in het boek legt ze uit hoe dit is ontstaan) zorgt voor een extra dimensie van plezier tijdens het lezen. Er zullen vast ook lezers zijn die dit niet kunnen waarderen maar daarvoor zijn er talloze andere praktische handboeken die wat droger zijn geschreven. Hiermee kom ik meteen bij het punt waarmee Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht zich onderscheidt met andere handboeken. Het is niet alleen geschreven om (nieuwe) moeders van informatie te voorzien maar vooral ook om ze een hart onder de riem te steken en ze te laten weten dat ze niet alleen zijn. Tenminste zo heb ik het ervaren.

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht is een echte aanrader voor elke (aanstaande) moeder. Vooral voor aanstaande moeders die zich onzeker voelen en baat zullen hebben bij nuchter advies.

Recensie: Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht - Nina Swaans

Het moederschap met twee vingers in de neus en één middelvinger in de lucht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In dit boek beschrijft Nina onverbloemd haar eigen ervaringen rond het moederschap, geeft ze tips en vertelt ze welke adviezen je beter in de wind slaat. Snot, tepels, de vagina, aambeien; geen onderwerp wordt geschuwd.

    Op speelse en hedendaagse wijze laat ze haar overdenkingen de revue passeren. Dit alles met een gezonde dosis relativering en een snuifje je m'en foutisme.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen