• onze waardering

Verborgen plekken - Sarah Baxter RECENSIE

Recensie: Verborgen plekken - Sarah Baxter

Reisjournaliste Sarah Baxter neemt ons mee op reis naar vijfentwintig verborgen plekken op de wereld. Verborgen plekken is een boek vol mysterie en betovering, met als doel om de lezer te inspireren. Denk aan een begraven Vikingschip in Denemarken, een bewaarplaats met rotsschilderingen of een goed verborgen Incastad. Alle plekjes die tot op heden verborgen waren, zijn nu voor jou dichterbij dan ooit, en dat allemaal dankzij Sarah Baxter.

Sarah Baxter is een bekende reisjournaliste die tevens schrijft voor Lonely Planet. Dit nieuwste boek is onderdeel van een serie genaamd Inspirerende verhalen. Eerder in deze serie verschenen al een boek over spirituele plekken en literaire plekken. Nu is er dan een boek over verborgen plekken, wat niet per se een reisgids is. Verborgen plekken moet je eerder zien als een inspiratie guide of een boekje om bij weg te dromen. Zo schrijft Sarah Baxter prachtige teksten over het waaróm en het verhaal achter de geheimzinnige plek.

Eigenlijk zijn de teksten niet het eerste wat opvalt aan het boek. Verborgen plekken heeft een prachtige kaft met gouden letters die gedrukt zijn in de kaft. Het boek heeft hierdoor een enorme aantrekkingskracht, waardoor je niet kan wachten om het op te pakken en erin te gaan bladeren. Deze kaft is te danken aan Amy Grimes. Zij is verantwoordelijk voor alle illustraties die ondanks de eenvoud prachtig zijn.. Deze zijn absoluut betoverend en sluiten perfect aan bij de inspirerende en mysterieuze bestemmingen waar Sarah Baxter over schrijft. Een perfecte match.

Verder is het boek eigenlijk vrij simpel. In de inhoudsopgave staat een lijst van plaatsen met daarachter het land. Het is leuk dat Sarah Baxter echt haar best heeft gedaan om veel verschillende landen aan bod te laten komen. Los van de VS staan er geen dubbele landen in en zo is de hele wereld vertegenwoordigd, ook ons kleine kikkerlandje heeft het boek gehaald! Ieder hoofdstuk is ongeveer zes pagina's, waarvan meestal twee pagina's tekst zijn en vier pagina's illustraties. Ook is er bij ieder nieuw hoofdstuk een klein kadertje te zien waarin kort wordt benoemd waar de verborgen plek en wat het is. Bijzonder is dat juist de illustraties de boventoon voeren in dit boek en dat de teksten er minder uitspringen. Het leest vlot en luchtig door en het is ook zeker interessant, maar de illustraties zijn hetgeen je bijblijft.

Recensie: Verborgen plekken - Sarah Baxter

Verborgen plekken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontdek diep in het regenwoud van Belize een eeuwenoude toegang tot de onderwereld van de Maya's, duik mee naar een mysterieus onderwatermonument voor de kust van de Riukiu-eilanden in Japan of bezoek een intiem kerkje op de zolder van een statig pand aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam...

  In Verborgen plekken - de derde titel in de charmante reeks 'Inspirerende verhalen' - voeren pakkende teksten en kleurrijke illustraties de lezer mee naar 25 van 's werelds meest geheime plekken. Tot de selectie behoren vergeten steden die pas onlangs werden onthuld, afgelegen locaties die je alleen door een uitdagende wandeltocht kunt bereiken en plekken die bewust verborgen werden gehouden uit angst voor vervolging. Achter elke bestemming gaat een menselijk verhaal schuil dat vertelt waarom de plek zo geheimzinnig is.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen