• onze waardering

In slaap gevangen - Camilla Grebe RECENSIE

Recensie: In slaap gevangen - Camilla Grebe

De achttienjarige Samuel heeft zijn leven niet op orde en komt met de verkeerde mensen in aanraking. Hierdoor raakt hij verstrikt in de duistere wereld van de drugsbendes. Uiteindelijk is hij zijn leven niet meer zeker en besluit te vluchten. Een vacature als verzorger voor een gehandicapte jongen ergens in een klein dorpje aan de kust lijkt hem een goed onderduik adres. Ondertussen heeft Manfred Olsson, werkzaam als politie rechercheur, het zwaar nadat zijn dochtertje een heftig ongeluk heeft gehad. Manfred probeert zich op zijn werk te richten om niet geconfronteerd te worden met het verdriet om zijn dochter. Hij is dan ook druk met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een bekende jonge drugsdealer.

In slaap gevangen is het derde boek wat Camilla Grebe solo heeft geschreven. Samen met haar zus Åsa Träff schreef ze eerder al vijf boeken en met Paul Leander-Engström vier boeken. Het verhaal kent een goede opbouw, al is het in het begin niet duidelijk hoe de drie verhaallijnen (vanuit het perspectief van Samuel, Pernilla (moeder van Samuel) en Manfred) met elkaar samenhangen. Hier ben je in het begin van het verhaal echter niet zo erg mee bezig, omdat Camilla Grebe de nadruk dan nog meer legt op de verschillende personages in plaats van op de verschillende gebeurtenissen. Met name Samuel en zijn moeder Pernilla maken een verandering door in het boek. Deze verandering wordt door Grebe op een mooie manier beschreven, waardoor je als lezer echt wordt meegenomen in de verandering van de personages zelf maar ook in de verandering van het verhaal in zijn geheel.

Wanneer uiteindelijk de nadruk meer komt te liggen op de verschillende gebeurtenissen in het boek, vindt het verhaal in sneltrein plaats. Als lezer weet je nog steeds niet hoe de verschillende verhaallijnen bij elkaar komen, maar dat is ook juist de kracht van het verhaal. Je wilt erachter komen hoe het mysterie in elkaar zit. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar wanneer het politiewerk van Manfred en de nieuwe job van Samuel op zijn onderduik adres samenkomen. De ontknoping in het plot zie je als lezer niet snel aankomen, en laat je dan ook met een overweldigend gevoel achter.

Camille Grebe heeft met In slaap gevangen een spannende en goed in elkaar stekende thriller geschreven. Je wordt als lezer af en toe op het verkeerde been gezet, maar uiteindelijk maakt het einde van het verhaal na wat ronddwalen tussen verschillende scenario's dat helemaal goed.

Recensie: In slaap gevangen - Camilla Grebe

In slaap gevangen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen. Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd.

  Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij 's nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen