• onze waardering

De laatste stem - Graham Moore RECENSIE

Recensie: De laatste stem - Graham Moore

Tien jaar geleden was Maya Seale een jurylid in een bekende zaak. Toen de rijke erfgename Jessica Silver spoorloos verdween, werd er al gauw bewijs gevonden dat haar Afro-Amerikaanse leraar Bobby Nock aanwees als dader. Maya was er echter van overtuigd dat hij onschuldig was en wist de rest van de jury over te halen hem vrij te spreken.

Nu wordt er nieuwe aandacht besteed aan de zaak omdat er een documentaire over wordt gefilmd. De documentairemakers willen alle juryleden interviewen en al gauw blijkt dat één van hen nieuw bewijs heeft gevonden, bewijs dat voor eens en altijd duidelijk zal maken dat Bobby Nock wel degelijk schuldig was. Maar voordat hij dit bewijs kan delen met iemand, wordt hij dood aangetroffen in Maya’s hotelkamer. En Maya is de hoofdverdachte…

Al vanaf de eerste bladzijde van De laatste stem weet Graham Moore de lezer te strikken. Moore heeft namelijk een erg fijne schrijfstijl en weet de spanning direct subtiel op te bouwen, waardoor het boek leest als een trein.

Heden en verleden wisselen elkaar ieder hoofdstuk af. In het ene hoofdstuk lees je over de gebeurtenissen in het heden, verteld vanuit het perspectief van hoofdpersonage Maya Seale. Zij is een sterke vrouw die opkomt voor waar ze in geloofd, en ze is dan ook een interessant hoofdpersonage. In het daarop volgende hoofdstuk lees je hoe de juryleden het proces 10 jaar geleden hebben ervaren. In die flashback hoofdstukken komt in ieder hoofdstuk een ander jurylid aan het woord en doordat ze dus allemaal hun eigen kijk op de zaak geven, krijg je een completer beeld van de situatie. En dat is fijn, want in dit boek is er niet één onopgeloste moord, maar zijn er twee moorden waarvan je wilt weten hoe het nu precies zit. Wie heeft het jurylid vermoord? En is Bobby Nock schuldig of niet?

Het tempo van De laatste stem is precies goed en wordt nergens traag, waardoor het boek spannend blijft en je als lezer telkens op het juiste moment nieuwe vragen stelt. Bovendien is het verhaal geloofwaardig en zit het plot slim in elkaar, wat ontzettend prettig leest.

De laatste stem kaart best heftige thema’s aan, zoals racisme en het onrecht binnen het rechtssysteem. Graham Moore weet hier goed mee om te gaan en schept een realistische situatie die het verhaal er alleen maar sterker op maakt.

De laatste stem van Graham Moore is een heerlijk boek! Het is spannend, leest vlot en heeft een overtuigend plot waarbij je niet één, maar twee zaken opgelost wilt zien. Ik geef dit boek daarom 5 sterren.

Recensie: De laatste stem - Graham Moore

De laatste stem

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Jessica Silver, erfgename van een vastgoedfortuin, vermist raakt en al het bewijs in de richting van haar Afro-Amerikaanse leraar Bobby Nock wijst, lijkt zijn veroordeling onvermijdelijk. Toch weet jurylid Maya Seale het vonnis van een van de meest sensationele zaken van het decennium te beïnvloeden. De uiteindelijke beslissing om Bobby Nock vrij te spreken zal elk jurylid de rest van hun leven achtervolgen.
    Tien jaar later wordt er een documentaire over de oude zaak gemaakt, precies op het moment dat Maya zelf van moord wordt beschuldigd. De zaak blijkt nog lang niet gesloten te zijn. Kan ze daarmee haar eigen onschuld bewijzen?
    Terwijl het hedendaagse onderzoek naar de moord zich ontvouwt, vertellen de juryleden individueel het verhaal achter de gebeurtenissen die zich tien jaar geleden voltrokken tijdens de beraadslaging.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

  • De torens van februari -Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen