• onze waardering

Laat ze niet verdwijnen - Chelsea Clinton RECENSIE

Recensie: Laat ze niet verdwijnen - Chelsea Clinton

Wist jij dat de blauwe vinvis het grootste dier op aarde is? Of dat je aan de manen van een leeuw kunt zien hoe oud hij is? In dit mooie kinderboek leer je alles over 12 verschillende dieren. Er is namelijk iets bijzonders aan de hand met deze dieren, maar het is helaas erg verdrietig... deze dieren zijn in groot gevaar, MAAR.... Samen kunnen we deze dieren redden!

Laat ze niet verdwijnen is een boek van Chelsea Clinton en Gianna Marino over 12 dieren op onze aarde die in gevaar zijn. Alhoewel het een kinderboek is, ligt de focus op informatie overdragen. Het is gemaakt voor de generatie van de toekomst, in de hoop dat ook dan voor al deze dieren nog een plekje is voor op onze aarde. Een prachtig concept.

De teksten zijn geschreven door Chelsea Clinton, de dochter van Bill en Hilary Clinton. Het boek begint met een kort introductie met een uitleg over hoe natuurbeschermers de bedreigde diersoorten indelen in categorieën. Kort en duidelijk wordt uitgelegd wat 'kwetsbaar', 'bedreigd' en 'uitgestorven in het wild' betekent. Vervolgens volgen er telkens 2 pagina's waarin één dier centraal staat. Dit zijn onder andere de giraf, de ijsbeer en de zee-otter. Bij ieder dier staat een stukje informatie over het dier met allerlei leuke feitjes. Wist je bijvoorbeeld dat reuzenpanda's wel elf kilo bamboe eten per dag? En dat leeuwen wel vijftien uur per dag slapen? Bij ieder dier staat verder praktische informatie over waar de dieren wonen, hoe bedreigd ze zijn en waardoor ze worden bedreigd. Laat ze niet verdwijnen bestaat uit korte, informatieve informatie die aansluit op de belevingswereld van het kind.

De teksten worden ondersteund door lieve, mooie tekeningen van Gianna Marino. Op de tekeningen zien we telkens moederdier en baby in de natuurlijke leefomgeving, soms nog met wat meer dieren. Het zien van het babydier zal er zeker voor zorgen dat iedere lezer meeleeft met deze dieren en dan in het bijzonder voor kinderen.

Het boek sluit af met oorzaken over waarom dieren worden bedreigd. Op een prachtige manier sluit het boek af met de tekst "wat kun jij doen?". Er worden kleine, laagdrempelige tips gegeven waar iedere kleuter en schoolkind mee aan de slag kan.

Laat ze niet verdwijnen is een inspirerend en leerzaam boek, vol met noodzakelijke informatie over 12 diersoorten die we graag willen blijven houden op onze mooie aarde. Het is een boek wat zich kenmerkt in eenvoud, maar dat maakt de boodschap niet minder krachtig.

Recensie: Laat ze niet verdwijnen - Chelsea Clinton en Gianna Marino

Laat ze niet verdwijnen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  12 bedreigde diersoorten die extra aandacht verdienen. Van Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton.

  Overal op aarde en in de oceanen leven dieren die het moeilijk hebben. De giraf, gorilla, walvis, neushoorn, panda, walvishaai, ijsbeer, leeuw, zeeotter, orang-oetan, tijger en olifant. Leer ze kennen in dit prachtig geïllustreerde prentenboek. Hoe kunnen we hen helpen overleven?


  Als dochter van voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton en voormalig minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton, heeft Chelsea Clinton de verantwoordelijkheid voor het milieu met de paplepel binnengekregen. Zij vraagt vanuit haar bevoorrechte positie aandacht voor deze bedreigde diersoorten. Gianna Marino maakte er prachtige illustraties bij.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen