• onze waardering

Raak me. Niet. - Laura Kneidl RECENSIE

Recensie: Raak me. Niet. - Laura Kneidl

De achttienjarige Sage komt na een lange reis vanuit Maine aan op de universiteit in Nevada. Ze woont in haar oude Volkswagenbusje, haar geld verdient ze met het verkopen van zelfgemaakte sieraden op Etsy en haar baantje in de campusbibliotheek. Op de campus ontmoet ze Luca en zijn zus April. Maar Luca herinnert Sage aan iemand uit Maine, die ze juist heel graag wil vergeten. Maar Luca blijkt anders dan hij lijkt te zijn, en laat Sages hart niet alleen kloppen van angst.

Raak me. Niet. Is het eerste deel in de tweedelige New Adult serie van de Duitse auteur Laura Kneidl. In de eerste hoofdstukken van het boek wordt het al snel duidelijk dat Sage iets heftigs heeft meegemaakt. Het duurt even voor je erachter komt wat dit precies is. In het begin vraag je je dan ook af wat de titel hiermee te maken heeft: raak me, raak me niet? Gedurende het boek kom je erachter dat de titel perfect bij het boek past.

Laura Kneidl heeft een prettige, vlotte schrijfstijl. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en schrijft in korte zinnen, wat maakt dat het vlot leest. Ook leer je de hoofdpersonen, Sage en Luca, door haar schrijfstijl goed kennen. Ze omschrijft de hoofdpersonen zo concreet, dat je ze écht voor je ziet. Vooral Luca wordt omschreven als een ideale man: aantrekkelijk, lief, sportief en hij houdt bovendien van boeken en lijstjes maken. Sage sluit je ook helemaal in je hart. Kneidl beschrijft haar gevoelens en angsten zo concreet, dat je helemaal met haar meeleeft en zorgt dat je maar door blijft lezen.

Raak me. Niet. is vergelijkbaar met de boeken die geschreven zijn door Colleen Hoover. Het is geen standaard roman, gezien het trauma van Sage. Vooral de eerste helft van Raak me. Niet. focust zich erg op het trauma van Sage. Richting het einde van het boek gaat het verhaal sneller. Dit maakt het misschien ook weer een beetje ongeloofwaardig. Hoewel je Sage ziet groeien gedurende het boek, gaan deze ontwikkelingen misschien soms een beetje té snel.

Het einde van Raak me. Niet is een echte cliffhanger, je wil meteen door met het tweede deel (wat gelukkig al uit is!). Ondanks dat het boek zo spannend eindigt, en je meteen door wilt lezen met het tweede deel, is het misschien ook wel even goed om even een adempauze te nemen: dit boek lees je in één adem uit!

Een heerlijk boek, wat je in één adem uitleest en waarbij je niet kunt wachten op het tweede deel: Verlies Me. Niet. 

Recensie: Raak me. Niet. - Laura Kneidl

Raak me. Niet.

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  'Raak me. Niet.' van Laura Kneidl is het eerste deel van een spannend tweeluik dat onder je huid kruipt.

  'Raak me. Niet.' van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen