• onze waardering

#FitFood - Delphine Steelandt​​​​​​​ RECENSIE

Recensie: #FitFood - Delphine Steelandt

Jezelf fit eten en voelen met #FitFood

Het kookboek #FitFood geschreven door Delphine Steelandt bevat 72 slankmakende recepten om razendsnel resultaat te boeken. Het kookboek is opgedeeld in 8 delen. Elk deel bevat veel informatie over de planeet vs gezonde voeding en een voedingstabel. In deel 6 wordt de Mix & match methode geïntroduceerd. Deze methode bestaat uit 5 stappen en kan je voor elke avondmaaltijd gebruiken. Een voorbeeld van deze stappen is onder andere het kiezen van een of meerdere groenten, een product uit de eiwitkolom en het kiezen van smaakmakers zoals kruiden. De verschillende kolommen staan duidelijk met kleur aangegeven in het hoofdstuk. Met deze stappen kan je dus alle kanten op, er is heel veel variatie mogelijk. In deel 8 komen de gerechten die per maand zijn beschreven. In dit hoofdstuk heeft Delphine Steelandt ook een lijst van '15 easy peasy tussendoortjes' opgenomen. Deze lijst is echt ideaal om erbij te pakken als je zin hebt om gezond te snacken. De tussendoortjes zijn zoals benoemd erg gemakkelijk en nog lekker ook.

De gerechten zijn milieuvriendelijk, lokaal en seizoensgebonden. Dit boek is dus goed voor jezelf, maar ook voor de wereld. Er staat per maand wat de groenten, fruit en vis van het seizoen zijn. Zo werk je volgens Delphine mee aan een betere planeet. Dit bekent niet dat je de gerechten die bij de maand februari staan niet in augustus kunt maken, maar gezien de seizoen gebondenheid van de producten wordt dit wel aanbevolen. Daarnaast wordt er ook bij de ingrediëntenlijst gewezen op de lokale producten zoals lokale honing. Wat prettig is, is dat bij elk recept een duidelijke foto staat van het eindresultaat. Je kunt dus goed zien wat je uiteindelijk op je bord krijgt. Per recept wordt er een vegan en/of koolhydraatarme variant gegeven. Dit maakt het kookboek erg compleet voor iedereen.

Cordon blue met pestovulling

Voor het avondeten staan er veel verschillende soorten recepten in, je kunt alle kanten op. De foto van dit gerecht trekt gelijk de aandacht, er ligt gemarineerde kip naast een groene puree. Deze puree blijkt van alleen broccoli gemaakt te zijn. De kip is bestreken met een marinade van onder andere mosterd, citroensap, diverse gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn) en knoflook. De combinatie van al deze ingrediënten is verrassend lekker. De broccolipuree is vergeleken bij deze marinade wel een beetje saai en flauw. De puree heeft weinig toegevoegde waarde. De kip moet je plat slaan en moet na het bakken opgerold worden zodat hij in de oven verder kan garen. Deze rauwe kant moet je bestrijken met pesto en roomkaas, ook deze combinatie verwacht je minder snel en past goed bij de mosterd aan de andere kant van de kip. Een tip, gebruik genoeg prikkertjes om hem vast te zetten, hij rolt vrij snel weer uit elkaar. De kip moet nog 20 minuten in de oven, vergeet niet om tussendoor even te kijken of hij al gaar is. Het kan namelijk best snel droog worden. 

Burgers van appel met makreel

Bij het zoeken naar een snelle maar toch gezonde maaltijd trok ook dit gerecht gelijk de aandacht. Het is super origineel, de appel is het broodje voor de burger. De appel is door midden gesneden en wordt in de pan gebakken zodat deze zacht wordt. De smaken in het gerecht zijn mooi in balans, je hebt het zoute van de makreel, het zoete van de appel en het zure van de citroen. De burgers worden gemaakt met havermeel, dit is erg bijzonder. Vaak worden burgers gemaakt met bloem. Je proeft de havermeel niet, maar het geeft je wel een gezonder gevoel. Er staat in het recept dat je bij de burgers veldsla kan nemen, dit is wel wat weinig groente. Ik zou er nog extra groente en bijvoorbeeld wat aardappeltjes naast maken. Het is dan een complete maaltijd. Er staat slecht aangegeven hoelang alles moet bakken, je moet zelf een beetje gokken. Het was beter geweest als er een bereidingstijd vermeld zou zijn. Nu was het een gok of de appels zacht genoeg waren en de makreelburgers gaar waren. Daarnaast was de hoeveelheid makreel wat onduidelijk. Van de ene makreel komt meer vis dan van een andere. Ik had een burger extra. Je kon uit de hoeveelheid makreel meer dan 2 burgers maken.

Het is een beetje zoeken naar wat voor een soort boek dit is. Het is niet een kookboek gebaseerd op een dieet maar ook geen standaardkookboek. Het is een boek waarbij gezond en duurzaam eten op de voorgrond staan. Door de Mix & match methode krijg je alle belangrijke voedingsstoffen op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid binnen. Dit boek zal dus iedereen aanspreken die het belangrijk vindt om goed voor zichzelf en de planeet te zorgen. Het boek #FitFood van Delphine Steelandt verdient daarom ook 4 hartjes.

Recensie: #FitFood - Delphine Steelandt​​​​​​​

#FitFood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    72 slankmakende recepten met blijvend resultaat. 

    Vol gemakkelijk toepasbare tips om ons lichaam én onze planeet weer helemaal fit te maken. 

    Met de 100 Days of Dedication-voedingstabel met respect voor het milieu. De heerlijke gerechten van Delphine Steelandt zijn gebaseerd op haar eenvoudige, doeltreffende mix & match-methode. Door volop te mixen & matchen met de producten van haar voedingstabel, tover je in een mum van tijd een overheerlijke maaltijd op tafel! De groenten vormen de basis van je maaltijd. Daarbij kies je een of meerdere gezonde vetten en een stukje vis, vlees of vleesvervanger. Eventueel voeg je daar nog een koolhydraatportie aan toe.

     

    Bovendien gaat Delphine Steelandt in #FitFood dieper in op een duurzaam gezond eetpatroon door te kiezen voor streekeigen producten, seizoensfruit en -groenten etc.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Wondersmid

  • Nina Dobrev keert terug voor de finale van The Vampire Diaries

  • De echte gezichten achter Disney prinsessen

Zoek in artikelen