• onze waardering

Jack de straathond - Ivy Pembroke RECENSIE

Recensie: Jack de straathond - Ivy Pembroke


Zomaar een straat, maar met een heel bijzondere hond...

Jack de straathond is geadopteerd door alle bewoners van Christmas Street. Of is het andersom? Voor Sam, die na de dood van zijn vrouw terug naar Londen verhuist, is het een nieuwe start. Voor Teddy, het zoontje van Sam is het een eenzame periode waarin pluizenbol Jack zijn enigste vriend is.

Maar Christmas Street is niet meer wat het ooit was volgens Bill, de oudste en hardst mopperende bewoner van Christmas Street. Vroeger leefde iedereen samen met elkaar, tegenwoordig leeft iedereen langs elkaar heen. Viervoeter Jack probeert alle bewoners van de straat dichter bij elkaar te brengen. Zullen de nieuwe bewoners van Christmas Street Jack hierbij kunnen helpen?

Jack de straathond van Ivy Pembroke is een ontroerend feelgood verhaal vol humor en romantiek.

In haar boek neemt Ivy Pembroke je mee naar Christmas Street, een typische straat in Londen, waar je als lezer kennis maakt met alle bewoners van de straat.

De oudste bewoner is de Bill, een chagrijnige en eenzame mopperkont die de straat in de loop der jaren enorm heeft zien veranderen. Hij zondert zich het liefste af van iedereen, behalve van Jack.

In Christmas Street woont verder nog een Indiaas gezin met hun twee kinderen Pari en Sai, kunstenaar Max met zijn echtgenoot Arthur. het Poolse gezin met hun tienerdochter Emelia en journaliste Pen Cheever, die in het geheim blogt over alle bewoners van Christmas Street.

En dan zijn er nog de nieuwe bewoners, Sam en Teddy, die er alles aan doen om de straat samen te brengen met hun ideeën. Maar de meest bijzondere bewoner van Christmas Street is toch wel Jack, de straathond.

In Jack de straathond word je als lezer meegenomen in alle dagelijkse gebeurtenissen van de bewoners van Christmas Street. Bij ieder gezin krijg je een kijkje in hun thuissituatie. Dit zorgt voor hele realistische en herkenbare situaties. En zo zie je maar weer, ieder huisje heeft zijn kruisje.

Doordat het boek zoveel personages heeft, duurt het als lezer even voor je in het verhaal zit. De personages zijn erg realistisch en het verhaal is hartverwarmend. Door de ontroerende momenten in het boek heb je af en toe een tissue nodig. Het kan ook niet anders dan dat je alle bewoners van Christmas Street in je hart sluit.

Jack de straathond van Ivy Pembroke is een ontroerend feelgood verhaal dat gaat over verbinding. Het boek is erg realistisch geschreven en zorgt dan ook voor veel herkenning. Het is het ideale boek voor mensen voor wie kerst niet vroeg genoeg kan beginnen. Jack de straathond is ideaal om zomers te lezen in je tuin of van de winter onder een dekentje met een kop chocolademelk ernaast. Wanneer je het boek ook leest, het verhaal zal je hoe dan ook raken.

Recensie: Jack de straathond - Ivy Pembroke

Jack de straathond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zo maar een straat, maar met een heel bijzondere hond… Dit is op-en-top feelgood!

  Jack is een tevreden straathond – geadopteerd door alle bewoners van Christmas Street. Of is het andersom? Voor Sam, die na de dood van zijn vrouw terug naar Londen verhuist, vormt Jack het onofficiële welkomstcomité van de straat. Voor Sams zoontje, Teddy, is de pluizenbol een broodnodige vriend.

  Maar Christmas Street is niet meer wat het ooit was volgens Bill, de oudste en hardst mopperende bewoner. Hij kan zich herinneren hoe iedereen er samenleefde. Nu leven de mensen langs elkaar heen, zonder echt contact te maken.

  Terwijl Sam en Teddy beginnen te wennen aan hun nieuwe huis, brengt de viervoetige charme van Jack alle bewoners van de straat steeds een beetje dichter bij elkaar. En door een kleine goede daad kan het zo maar zijn dat Christmas Street verandert in een plek vol mooie, blijvende herinneringen…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Buren with benefits - Lisette Jonkman 

 • Het Dilemma - B.A. Paris

 • Recensie: Disintegration | 4 hartjes

 • De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

 • Recensie: Pokémon Sword: The Isle of Armor | 4 hartjes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen