• onze waardering

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton RECENSIE

Recensie: De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

Terry is het beu dat Andy elke keer weer het verhaal mag vertellen. Volgens Andy is dat normaal, hij is de verteller en Terry is de illustrator. Zo is het altijd geweest en zo moet het ook blijven.

Maar daar is Terry het niet mee eens, hij wil bewijzen dat hij minstens even goed is in het vertellen van verhalen en besluit dit meteen te tonen. Ondanks Andy's waarschuwingen maakt Terry toch een fout. Wanneer de verhaalpolitie voor de deur staat slaan ze op de vlucht maar of ze echt gaan kunnen ontsnappen is nog maar de vraag...

In De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen hebben Andy en Terry weer 13 verdiepingen bijgebouwd. Zo is er nu een minipaardjesverdieping, een slaapfeestkamer, een onderbroekmuseum, een fotoverpesthokje, een wachtkamer, de deur des doods en nog veel meer.

Al lijken Andy en Terry deze keer niet zo veel te kunnen genieten van al hun nieuwe verdiepingen. In het begin van het verhaal ontstaat er al meteen onenigheid over wie het verhaal deze keer mag vertellen en door het gestuntel van Terry verloopt alles niet zo vlot als gehoopt.

Toch geven schrijver en illustrator Andy Griffiths en Terry Denton ons een kans om de nieuwe verdiepingen van de boomhut te ontdekken. Zoals we van hun gewoon zijn heeft het verhaal geen grenzen wat fantasie betreft en ook nu weer wordt er van de ene verdieping naar de andere gevlogen. Het is intussen hun negende boomhutboek maar de belevenissen van Andy en Terry zijn nog steeds even gek en hilarisch als in het eerste boek. Het lijkt wel alsof ze geen moeite doen om keer op keer weer de zotste verhaallijn te bedenken.

In elk van hun boeken gaat het verhaal over de verdere uitbouw van hun boomhut en uiteraard loopt er iedere keer wel iets mis waardoor Andy en Terry weer een bizar avontuur beleven. Door dit herkenbare element dat in al hun boeken terug komt vormen de boeken echt een reeks. Als lezer weet je hierdoor ook al een beetje wat je kan gaan verwachten van het volgende boek. Maar het echte onderwerp voorspellen is gewoonweg onmogelijk want met de levendige fantasie van Andy Griffiths en Terry Denton kan het echt alle kanten op gaan.

Ik ben er zeker van dat De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen net zoals de voorgaande boomhutboeken ook weer een succes gaat zijn bij de jonge lezers. Hun schrijfstijl is zo bijzonder en hun chaotische verhalen zijn zo uniek dat je van begin tot einde betrokken blijft en vaak hardop lacht. 

Ook van dit boek van Andy Griffiths en Terry Denton heb ik als volwassene weer genoten. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar de volgende 13 verdiepingen en ben er nu al bijna zeker van dat ook dat boomhut boek een schot in de roos zal zijn, net zoals De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen dat nu ook weer was.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Intussen ken ik de boomhut boeken van Andy en Terry allemaal en toch ben ik deze keer weer verbaasd over de hoeveelheid fantasie die er bij De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen weer gebruikt werd. Hun boeken zijn onvoorspelbaar en grappig en daardoor zonder twijfel geliefd bij vele kinderen en volwassenen!

Recensie: De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

De waanzinnige boomhut - De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappig verdiepingen toegevoegd aan hun steeds maar groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestjeskamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhut Informatie Centrum!

  Maar Andy en Terry moeten ook vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om weg te komen is via de afgrijselijke Deur des Doods!

  Dus waar wacht je nog op? Kom naar boven!

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

 • Recensie: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

 • Recensie: De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

 • De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen - Andy Griffiths

 • Recensie: Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen