• onze waardering

Buren with benefits - Lisette Jonkman  RECENSIE

Recensie: Buren with benefits - Lisette Jonkman 

Abby had zich haar leven echt anders voorgesteld. Ze werkt regelmatig tot in de vroege uurtjes in een café en woont in een krappe studentenkamer omdat ze niet meer kan betalen. Aan vriendjes doet ze niet, bij iemand anders in bed blijven slapen is al een brug te ver. Naast haar woont Ferdi, die pas is begonnen met zijn studie en het bijbehorende leven als lid van een studentenvereniging. Hét type dat Abby direct op de zenuwen werkt, met zijn rits aan hockymeisje-scharrels. Maar omdat ze elkaar maar tegen het lijf blijven lopen, ontdekt Abby dat Ferdi ook zijn zachtere kanten heeft en er voor haar is als ze het hardst iemand nodig heeft.

Buren with benefits is het eerste deel in de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman. Jonkman is een bekende naam voor wie Chicklit.nl al langer volgt. In 2011 won ze de schrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl met haar verhaal Glazuur. De rest is geschiedenis, inmiddels heeft ze een hele rits boeken op haar naam staan. Daar kan nu de print-versie van de serie Onbreekbaar aan toegevoegd worden, hoewel de echte fan het verhaal al zal kennen. Deze spin-off over barvrouw Abby was ooit bedoeld als leuk extraatje bij Verknocht, maar werd 'per ongeluk' een trilogie, die al verscheen als Kobo Original.

Dat maakt het plezier van een nieuw boek van Jonkman in je handen hebben er niet minder om. Je kunt er in ieder geval bij voorbaat van uitgaan dat het weer een vlot geschreven verhaal is waar het plezier dat de schrijver erin gehad heeft van de pagina's spat. Wat dat betreft stelt Buren with benefits zeker niet teleur. Ondanks dat je weet waar het met Abby en Ferdi naar toe gaat (wat wil je met zo'n titel), laat Jonkman de spanning tussen hen stukje bij beetje oplopen. Als lezer kun je hen willen toeschreeuwen dat ze het leven niet zo ingewikkeld moeten maken en er gewoon voor moeten gaan. Maar het enige dat je kan doen is gewoon doorlezen en zien wat het boek voor hen in petto heeft.

Met al die stomme misverstanden die tussen hen in staan snap je dat dit van een kort verhaal een trilogie heeft kunnen worden. Misschien iets teveel van het goede om realistisch te zijn, tegelijkertijd geeft dit alle tijd om Abby en Ferdi beter te leren kennen. Het schakelen tussen twee ik-personen is misschien wel een klein minpuntje. Maar het verhaal had absoluut niet vanuit slechts een van beiden verteld moeten worden. Daarvoor is het te leuk om een inkijkje te krijgen in twee totaal verschillende personages. Zeker omdat Ferdi op deze manier meer diepgang krijgt, want zijn oppervlakkige corporale gedrag is niet per sé heel likeable. Jonkman levert zo twee hoofdpersonen af die geloofwaardig en herkenbaar zijn, en voor wie je echt een happy end wenst. Maar zoals dat met series gaat, is dat slot nog ver weg. Dus snel door naar deel 2!

Recensie: Buren with benefits - Lisette Jonkman 

Onbreekbaar 1 - Buren with benefits

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Buren with benefits is deel 1 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. Elk deel zit bomvol hilarische situaties en romantische spanning om bij weg te dromen.

  Abigail werkt in een café, doet af en toe een modellenklusje en woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit nou het grotemensenleven waar ze van droomde?
  Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby maar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
  Abby durft eerst haar interesse niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen… Maar passen ze wel in elkaars leven?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

Zoek in artikelen