• onze waardering

Billie Eilish - Malcolm Croft RECENSIE

Recensie: Billie Eilish - Malcolm Croft

Wie kent Billie Eilish nu niet? De jonge wereldster heeft een enorme spurt naar wereldwijde faam gemaakt de laatste jaren. Ze is tevens één van de meest unieke sterren van dit moment en ze lijkt geheel haar eigen weg te volgen. In dit boek wordt er een blik achter de schermen van het succes geworpen en leren we onder andere hoe belangrijk haar familie voor haar is.

De muziek van Billie Eilish spreekt de jongere generatie enorm aan. Ze is geboren in 2001 en haar eerste single Ocean Eyes plaatste ze op SoundCloud in 2015, toen ze dus amper 14 jaar oud was. Sindsdien is haar succes geëxplodeerd. Haar fans zitten grotendeels in haar eigen leeftijdscategorie en groeien als het ware met haar mee. In Billie Eilish legt auteur Malcolm Croft ook uit dat het belangrijk is voor haar om eerlijk te zijn naar haar fans en dat ze is zoals ze is. De excentrieke manier waarop ze zichzelf hoort bij haar en ze wil zich niet conformeren naar de 'normen' zoals die haar door andere mensen graag opgelegd zouden worden.

Familie is erg belangrijk voor Billie Eilish. De subtitel van het boek Het verhaal van de meest unieke rising star van het moment beslaat grotendeels het leven achter de schermen en daar maken haar broer en ouders een enorm groot deel van uit. Het is geen geheim dat ze al haar nummers schrijft samen met haar broer en dat ze dat vaak doen op zijn kamer in hun ouderlijke huis, als ze tenminste niet op tournee zijn. Haar ouders zijn ook van grote invloed op haar carrière en dat zit hem deels in haar jonge leeftijd, maar ook in de hechtheid die het gezin ervaart. Billie Eilish heeft dit sociale vangnet de laatste jaren ook nodig gehad, als piepjonge wereldster die kampte met een depressie.

Malcolm Croft heeft dit boek volledig in pop-stijl gemaakt. Veel felle kleuren, grote kleurenfoto's van zeer goede kwaliteit en verschillende lettertypes en -groottes. Op deze manier is het boek erg aansprekend voor de jonge (tiener)lezers en dat zal toch de doelgroep van dit boek over Billie Eilish zijn. De enige valkuil is dat het geheel onrustig leest. Door de afwisselend zwarte tekst op witte ondergrond en witte tekst op zwarte ondergrond, én de vele aparte stukken tekst is er eigenlijk net teveel afleiding om door te lezen. Dat is natuurlijk niet helemaal het doel van dit biografische boek, maar minder vlotte lezers zullen vooral de afbeeldingen bekijken en de kleine stukken tekst en dat terwijl Croft ook erg zijn best heeft gedaan om de inhoud erg compleet te maken, met de verschillende delen van Billie's leven.

De tekst is geschreven op een neutrale manier en staat op die manier in schril contrast met het schreeuwerige van de lay-out. Toch slaagt Malcolm Croft er wel in om Billie Eilish aansprekend te maken om te lezen én er veel 'eigenheid' van de popster in te verwerken. Na het lezen heb je toch het gevoel dat je veel te weten bent gekomen en dat je haar een stukje beter begrijpt. Billie Eilish kan door haar unieke stijl soms wat bevreemdend overkomen, maar een boek als dit plaatst dat toch weer in perspectief en toont de 'normale' kant van de persoon achter het merk.

Eigenlijk is Billie Eilish een boek voor iedereen die meer wil weten over de opmerkelijke zangeres. Toch zal het vooral de leeftijdscategorie van twaalf tot zestien jaar het meeste aanspreken, door de drukke lay-out en de schrijfstijl die toch voornamelijk gericht is op jongere lezers. Dit is een boek dat past bij de unieke cultuur die Eilish gecreëerd lijkt te hebben voor zichzelf en dat moeiteloos leest als tussendoortje.

Recensie: Billie Eilish - Malcolm Croft

Billie Eilish

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Billie Eilish is een van de meest unieke popsterren ter wereld en dit is het eerste Nederlandstalige boek over haar, voor al haar fans. Je leest alles over haar rise to fame: hoe ze, heel simpel, met zingen begon in haar kamer en uiteindelijk maar liefst vijf Grammy Awards wint.

  Auteur Malcolm Croft volgt de ontwikkeling van Billie tot festival-headliner. Je leest hoe ze haar songs schrijft en haar eigen stijl heeft ontwikkeld. En hoe haar leven in de spotlights er nu uitziet.

  Dit boek staat vol toffe foto's en quotes van Billie en de mensen met wie ze samenwerkt. In Billie Eilish kom je op het podium en achter de schermen, met de spannendste zangeres die er bestaat.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen