• onze waardering

Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli - James Patterson RECENSIE

Recensie: Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli - James Patterson

Eindelijk is het schooljaar voor bij en kan de vakantie beginnen. Jammer genoeg houdt het voor Rafe niet op, hij moet op kamp en het ergst van al is dat het ook nog eens een schoolkamp is.

Gelukkig is hij hierdoor wel verlost van zijn zus en maakt hij snel nieuwe vrienden. Die vrienden komen al snel van pas als de jongens van een andere slaapzaal hun de oorlog verklaren. Schoolkamp zou voor Ralf nog wel eens erger kunnen worden als school zelf!

Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli is intussen al het vierde boek van James Patterson en Chris Tebbetts met Rafe Khatchadorian in de hoofdrol. Hij is een bijzondere jongen die graag de regels overtreedt en graag het avontuur opzoekt. Zijn zus Georgia is helemaal het tegenovergestelde van Rafe en daarom vindt hij haar niet altijd even leuk.

Gelukkig is hij in dit boek even verlost van zijn brave zus en beleeft hij de zotste avonturen met zijn vrienden uit de slaaphut. Helaas is kamp Wannamorra niet alleen rozengeur en maneschijn maar daar zitten de streken van Rafe natuurlijk ook weer voor een groot deel tussen.

Omdat hij zo ondeugend is en vaak zelfs een beetje stout is Ralf een erg grappig personage waar kinderen zonder twijfel weg van zijn. Hij doet alles wat elk kind wel wil doen maar niet durft en komt hierdoor vaak in hilarische situaties terecht.

Net zoals de voorgaande boeken in de reeks is Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli geschreven voor lezers vanaf 10 jaar. Gezien het verhaal soms nogal chaotisch is en er erg veel gebeurt vind ik dit een mooie leeftijd voor deze boeken. Jongere lezers zullen er ook wel plezier aan hebben maar kunnen volgens mij soms wel moeite hebben met het volgen van de verhaallijn.

Niet alleen de manier van schrijven is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Ook de thema's in dit boek passen mooi bij deze leeftijd. Pesten, verliefd worden op een leerkracht of begeleidster en een hechte vriendschappen zijn dingen die in het echt ook leven rond die leeftijd en ondanks het hoge fantasie gehalte ben ik er zeker van dat toch vele kinderen zich in Rafe of de andere personages zullen herkennen.

Nog een leuk element in de rotschool boeken van James Patterson en Chris Tebbetts zijn de grappige tekeningen in het boek. Deze illustraties lichten de tekst toe en zetten de bijzonderste gebeurtenissen in de kijker. Ze zijn een mooie aanvulling op het verhaal en vaak erg grappig.

Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli is grappig, ondeugend en soms zelfs een beetje ontroerend. Rafe zijn ervaringen en emoties zijn vaak uitvergroot maar wel herkenbaar voor veel tieners. Van dit bijzondere personage en zijn nog meer bijzondere belevenissen zullen veel lezers zonder twijfel weer genieten.

Dit boek krijgt van min 5 hartjes. Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli is zot, hilarisch en soms wat moeilijk om te volgen maar na het eerste hoofdstuk voelde ik meteen dat dit het soort verhaal is waar tieners van genieten. Door de grote fantasie van James Patterson en Chris Tebbetts wordt je razendsnel in het verhaal gezogen en vergeet je tijdens het lezen soms je echte leven maar waan je je samen met Rafe op kamp Wannamorra.

Recensie: Rotschool, pestkoppen en papperige broccoli - James Patterson

Rotschool 4 - Pestkoppen en papperige broccoli

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het hilarische vierde deel van James Pattersons successerie, over pesten en vriendschap. Voor iedereen vanaf 10 jaar die (n)ooit op kamp is geweest.
    Houdt het dan nooit op? Is het schooljaar eindelijk voorbij, moet Rafe opeens naar zomerkamp! En niet zomaar een zomerkamp, maar een zomerschool. Nog meer rekenen en taal en andere ellende … Gelukkig wordt Rafe al snel vrienden met de andere jongens in zijn slaaphut. Zelfs met Snoteter, een aardige jongen met een beroerde bijnaam. En die vriendschap blijkt van pas te komen wanneer de jongens uit de "coole slaapzaal' uit zijn op ruzie … School is oorlog, maar schoolkamp nog meer!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen