• onze waardering

Waar is Grace - Emily Elgar RECENSIE

Recensie: Waar is Grace - Emily Elgar

Meg en haar dochter Grace zijn erg geliefd in hun stad. De schok is dan ook groot als buurvrouw Cara het lichaam van Meg vindt. Ze is op brute wijze vermoord. Van haar dochter Grace ontbreekt ieder spoor. Grace is al jaren erg ziek en ze moet snel gevonden worden want zonder haar medicijnen redt ze het niet. Cara voelt zich schuldig, omdat ze de vriendschap met Grace heeft laten vallen. En ze besluit om samen met journalist Jon die zelf ook een geschiedenis heeft met Meg en Grace op zoek te gaan naar Grace. Maar kunnen ze haar op tijd vinden? 

Wauw wat is dit boek goed geschreven, Emily Elgar laat het verhaal echt tot leven komen. Waar is Grace pakt de lezer vanaf het begin vast en weigert gewoon los te laten. Dat is dan ook meteen een waarschuwing, begin niet 's avonds aan dit boek want hij bezorgt je gegarandeerd een slapeloze nacht. Waar is Grace wordt verteld vanuit twee perspectieven namelijk vanuit Cara en Jon maar het verhaal bevat ook nog dagboekaantekeningen van Grace. Doordat het verhaal op deze manier werd verteld werd de spanning langzaam steeds verder opgebouwd. De koude rillingen lopen echt over je rug op een gegeven moment als je Waar is Grace leest. Doordat er zoveel wendingen in het verhaal zitten is het einde ook onmogelijk te voorspelen, Elgar weet je constant op het verkeerde been te zetten. Ze geeft je elke keer een klein beetje informatie, genoeg om meer te willen maar te weinig om het mysterie te ontrafelen. En dat maakt Waar is Grace zo geweldig, van begin tot einde is het echt een mysterie. Elgar heeft een geweldige schrijfstijl, ze weet haar lezers echt uit de stoel te trekken en mee te zuigen in het verhaal. Je voelt de emoties van de personages alsof ze naast je staan en je deel uitmaakt van de zoektocht. De personages waren realistisch en goed uitgewerkt, je had daardoor het gevoel dat je ze echt kende.

Elgar heeft met Waar is Grace geweldig werk geleverd, je gaat tijdens het lezen echt door een rollercoaster van emoties. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal maar ik zou vooraf niet kijken welke dat is, want dit boek blaast je echt omver als je zonder die informatie erin gaat. Waar is Grace is een spannend en meeslepend mysterie die je echt lang nadat je hem uit hebt nog bezig gaat houden en die je zeker niet wilt missen!

Recensie: Waar is Grace - Emily Elgar

Waar is Grace

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Meg wordt dood gevonden, haar dochter Grace spoorloos. Een schok, want wie vermoordde de liefhebbende moeder en ontvoerde de dochter die medicijnen nodig heeft? De waarheid is onvoorstelbaar schokkend

    Emily Elgar schreef met Waar is Grace (Grace is Gone) een onthutsende thriller.

    Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Delfts grauw - Mascha Schoonakker & Bibi van Leeuwen

  • Terug naar Toscane - Kat Devereaux

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen