• onze waardering

Iron Sisters Forever - Tracy Banghart RECENSIE

Recensie: Iron Sisters Forever - Tracy Banghart

In Iron Sisters Forever, het vervolgdeel op Iron Sisters, keren we weer terug naar het koninkrijk Viridia, naar de zusjes Nomi en Serina. Serena zit nog steeds op het gevangeniseiland met vele andere vrouwen die hierheen zijn verbannen. De bewakers hebben ze samen overwonnen en het eiland is nu van hen. Maar blijven is geen optie en ze moeten bedenken hoe ze van het eiland af kunnen komen, en waar ze vervolgens naartoe gaan. Ondertussen is haar rebelse zusje Nomi met kroonprins Malachi op een boot naar het eiland gezet door Malachi's broer Asa. Asa zit na zijn staatsgreep op de troon en bestiert Viridia met ijzeren hand. Hoewel de zusjes na lange tijd zijn herenigd, volgen ze al snel ieder hun eigen weg om hun vrijheid ter herwinnen, en Asa van zijn onrechtmatige troon te verstoten.

In dit tweede deel van deze young adult serie komen met name de ijzersterke persoonlijkheden van de zusjes Nomi en Serena weer naar boven. Ze vechten voor vrouwenrechten, laten zien dat niet alleen mannen kunnen vechten, en laten bovendien zien wat familie betekent. En natuurlijk mag de liefde ook niet vergeten worden, een belangrijk ingrediënt in deze roman. Desondanks blijven ook in dit deel de personages wat vlak, maar de lezers zullen de persoonlijke en emotionele groei die de personages nu doormaken zeker kunnen waarderen. De personages komen ook volwassener en daadkrachtig over.

Hoewel Iron Sisters Forever minder voorspelbaar is dan het eerste deel, is de balans in het verhaal ook niet altijd op orde. Het verhaal gaat snel van start, maar de eerste hoofdstukken zijn toch langgerekt en traag. Een lange aanloop heeft Tracy Banghart blijkbaar nodig naar de spannende slag waar we paginalang naar uitkijken, om de slag al in twee pagina's weer afgerond te hebben. Daar hadden we wel graag wat meer over willen lezen. Zo lijkt Banghart in de gehele roman vaker een langer moment nodig te hebben naar korte hoogtepuntjes. Dat is zonde, want het kan je erg uit je leesritme halen. Het verhaal verliest daardoor wat spanning en komt saai over.

Dat terwijl dit tweede deel zoveel meer potentie lijkt te hebben, met veel meer avontuur... maar de uitwerking is minstens zo belangrijk.

Desondanks, en blijkbaar kenmerkend voor Banghart, zijn ook in Iron Sisters Forever de laatste paar hoofdstukken veruit de beste, met volop spanning, plot twists en moedige en stoere acties. Een einde dat de lezer zal overrompelen, zeker gezien je dat niet zo gewend bent in de voorafgaande hoofdstukken. Zo krijgt Iron Sisters Forever van Banghart een voldaan einde en kunnen lezers de matige stukjes middenin weer even vergeten.

Recensie: Iron Sisters Forever - Tracy Banghart

Iron Sisters Forever

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina’s rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar een gevangeniseiland is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen