• onze waardering

Ik pleit voor jou! - Marijke Vos RECENSIE

Recensie: Ik pleit voor jou! - Marijke Vos

Janna is advocaat in Amsterdam. Dat betekent hard werken, maar ook flink borrelen met collega's op vrijdagmiddag. Zo ook op de dag dat ze een opdracht toegewezen krijgt die haar een belangrijke promotie kan opleveren. En niet alleen haar bazen, ook de rest van Nederland zal meekijken mee hoe zij de vechtscheiding van een bekend glamourkoppel afhandelt. Maar die vrijdagmiddagborrel drinkt Janna nét iets te veel. Ze raakt haar dossier met alle informatie over de zaak kwijt en tot overmaat van ramp kotst ze over de schoenen van een onbekende man. Ondanks die slechte start zet Janna alles op alles om toch die felbegeerde promotie binnen te slepen. Zelfs als haar tegenstander een erg sexy advocaat blijkt te zijn – en de man over wiens schoenen ze heeft gekotst...

Ik pleit voor jou! is het papieren debuut van Marijke Vos. Vos was in 2013 finalist bij de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl en publiceerde daarna onder meer het e-book Van Chanel naar flanel. Met Ik pleit voor jou! gaat ze door met het schrijven van vrolijke feelgood-verhalen, deze keer over een ambitieuze Zuidas-advocaat. Een wereld waarin Vos zich duidelijk verdiept heeft voor ze haar pen op het papier zetten en die ze geloofwaardig tot leven weet te brengen. Zonder te vervallen in droge advocatenkost, zoals het een feelgood-schrijver natuurlijk betaamt. Want vanaf de eerste pagina zit je als lezer in het verhaal en daarna is het lastig het boek nog weg te leggen.

Janna voelt de eerste pagina's nog wel wat aan als een feelgood-cliché: onhandig single meisje met droombaan in het vizier en vlotte beste vriendin. En dan natuurlijk de typische zelfverzekerde sexy man tegenover haar. Maar Vos laat Janna het standaard-meisje al snel haar mal ontstijgen door haar stoere baan. Deze keer geen 'stage werd slechtbetaalde werkervaringsplek', maar een serieuze professionele carrière als advocaat voor deze hoofdpersoon. Goed om te merken dat dat dus ook kan binnen dit genre zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op plezier.

Want de vrolijkheid spat van de pagina's in Ik pleit voor jou! Vos heeft een luchtige schrijfstijl en er zit moeiteloos veel humor in haar verhaal. Dat zit in de hele kleine opmerkingen tussen neus en lippen door, en in de bijzondere bijfiguren, die Vos waarschijnlijk grinnikend achter de computer bedacht heeft, maar op zo'n manier dat ze nét niet te bizar zijn geworden om geloofwaardig te zijn. Ook rolt Janna van de ene maffe situatie in de andere zonder dat het geforceerd overkomt. Ze kan heerlijk impulsief reageren, maar leert van haar fouten, waardoor ze herhaling weet te voorkomen en juist andere mensen goed op hun nummer weet te zetten.

Misschien dat sexy advocaat Leo nog iets meer driedimensionaal had kunnen zijn, maar misschien wordt hij ook wel gewoon van de pagina's gespeeld door zijn stoere tegenstander en de mafheid van haar omgeving. Het maakt Ik pleit voor jou! iets minder romantisch dan het had kunnen zijn. Maar de romantiek die er is, wordt door Vos met een passend slimmigheidje maximaal op spanning gezet, waardoor de ontknoping zeker naar tevredenheid is. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een boek dat je in één ruk uitleest.

Recensie: Ik pleit voor jou! - Marijke Vos

Ik pleit voor jou!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.
  Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen