• onze waardering

Regels van het spel - Jilliane Hoffman RECENSIE

Recensie: Regels van het spel - Jilliane Hoffman

Regels van het spel is een spannende thriller over procureur C.J. Townsend. C.J. keert na een korte break terug naar Miami waar ze onderzoek doet naar een ondergrondse club mannen die zich bezighouden met een gruwelijk spel waarbij veel vrouwen sterven. Ze zet alles op alles om de club te ontmaskeren met alle risico's die daarbij horen op werkvlak, maar ook op privégebied.  

Jilliane Hoffman – de schrijfster van het boek – werkte als officier van justitie in Miami aan vele zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en hielp de FBI in verschillende misdaadonderzoeken. Regels van het spel is het vierde boek in de reeks over C.J.  

Het boek is opgedeeld in 94 kleine hoofdstukken waardoor het verhaal lekker snel wegleest. In het begin worden er veel personages geïntroduceerd waardoor het even duurt voordat je als lezer weet hoe de verhoudingen tussen de personages in elkaar zitten. Wanneer je de verhoudingen eenmaal doorziet, wordt het al snel een ontzettend spannend verhaal. Jilliane Hoffman heeft een fijne schrijfstijl. Ze schroomt niet om het gruwelijke spel in detail te omschrijven. Als lezer krijg je hierdoor een erg realistisch beeld waardoor je niet kunt stoppen met lezen. Regels van het spel is het vierde boek uit de reeks over C.J. Er wordt regelmatig gesproken over het traumatische verleden van C.J. Als je de eerdere boeken niet hebt gelezen mis je wel enige achtergrondinformatie, maar desalniettemin is het boek goed te lezen zonder voorkennis. De voorkennis geeft het nét iets meer diepgang. Alle personages in het boek zijn goed uitgewerkt met C.J. als hoofdpersoon. De schrijfster weet een interessant beeld te scheppen van C.J. Aan de ene kan zie je de professionele kant van C.J. in haar werk en aan de andere kant zie je een hele donkere variant van C.J. Deze tegenstelling maakt haar tot een interessant karakter.  

Regels van het spel is een spannende thriller over C.J. Townsend die een onderzoek doet naar een grote club mannen die zich bezighouden met diverse snuffmovies. De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl waardoor het verhaal makkelijk wegleest. Het verhaal zit vol met gedetailleerde beschrijvingen van de gruwelijke taferelen waardoor het een ontzettend spannend en realistisch verhaal is. Kortom, het boek is een échte aanrader voor de thrillerfans.  

Recensie: Regels van het spel - Jilliane Hoffman

C.J. Townsend 4 - Regels van het spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  C.J. Townsend is een geheim internetforum op het spoor: mannen betalen geld om toe te kunnen kijken bij het martelen van vrouwen. Door deze zaak verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…

  In Regels van het spel volgen we C.J. Townsend. Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…

  Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Van haar hand verschenen o.a. Vergelding en De kleine getuige.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen